Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ku
ku
0 27.05.2022 05:09:32

Kakšna tekma, kakšen razplet! Luka in Dallas sta se vrnila iz izgubljenega položaja, nato pa tole!

Profimedia
Konec sezone za Luko Dončića.

Blizu, a hkrati tako zelo daleč. Dallas Mavericksi so v konferenčnem finalu še četrtič klonili proti Golden Statu in njihova presenetljivo dolga pot v letošnji končnici se je zaključila.

Ekipa bojevnikov, ki kipi od izkušenj s tekem, kakršna je bila današnja, je bila na svojem parketu znova suverena. Steph Curry in soigralci so bili od prve minute petega obračuna v finalni seriji boljši nasprotnik, Dallas ni uspel slediti noremu tempu, ki so ga narekovali domačini, ob tem pa se je zgodil še eden najslabših polčasov Luke Dončića v letošnji sezoni in končnici nasploh.

V prvem delu je zablestel Klay Thompson, edini razpoloženi posameznik teksaške ekipe pa je bil Spencer Dinwiddie. Dallas je na odmor odšel s 17 točkami zaostanka.
Na krilih boljše igre Dončića so se Mavericksi v tretji četrtini uspeli vrniti v tekmo; po delnem izidu 15:0 je prednost Golden Stata skopnela in je pred zadnjo četrtino znašala le še deset točk.
To je bilo vseeno premalo, da bi se roke domačinov zatresle. Pod košem je Mavericksom ogromno težav povzročal Kevon Looney, nekaj zaporednih uspešnih akcij bojevnikov pa je dalo vedeti, da do čudeža Dallasa ne bo prišlo.

Luka Dončić se je ustavil pri 28 točkah, 9 skokih in 6 asistencah. Tekma se je končala z domačo zmago s 120:110, Golden State pa bo v velikem finalu pričakal zmagovalca serije med Bostonom in Miamijem (Boston v zmagah vodi s 3:2).

Članki iz rubrike