Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

ku
ku
0 21.05.2022 06:12:13

Dončić silovito začel drugo tekmo finala zahoda, potem pa se je vse postavilo na glavo (video)

Profimedia
Dallas je na drugi tekmi finala zahodne konference v ligi NBA, potem ko je tri četrtine vodil in nadzoroval potek srečanja, izgubil v San Franciscu. Golden State je tako dosegel še drugo zmago in je na polovici poti uvrstitve v veliki finale.

Golden State 126, Dallas 117. A še na začetku zadnje četrtine ni kazalo, da bodo Luka Dončić in njegovi soigralci še drugič izgubili v Chase Centru in podobno kot v prejšnji seriji s Phoenixom za dva koraka zaostali pred tekmama v domači dvorani. Še posebej ob odlični igri Ljubljančana, ki je samo v prvi četrtini tekmecu nasul 18 točk, Dallas pa je z njegovo trojko tik pred velikim odmorom vodil za 14 (72:58), pred tem nekajkrat celo za 19 točk.

A prednost gostov je v drugem delu tekme rapidno padala. Dallas je v tretji četrtini ob precej boljši obrambi domačih zmogel le 13 točk, a bil še vedno v prednosti, v uvodu zadnje četrtine pa vodstvo prepustil bojevnikom. Slabih deset minut pred koncem tekme je bil izid še zadnjič poravnan (90:90), potem pa se je tehtnica odločno nagnila na stran Golden Stata.

Dallasu ni pomagalo 42 točk Luke Dončića, s čimer je več kot podvojil svoj učinek v primerjavi s prvo tekmo pred dnevi. V dobrih 38 minutah je zadel polovico od desetih metov za tri točke, 13 od 15 prostih metov, petkrat uspešno skočil za žogo, imel osem podaj, tri žoge ukradel in dve izgubil. A vse zaman, mavericksi se domov vračajo z zaostankom 0:2 in so na isti poti, kot v konferenčnem polfinalu.



Za Golden State je bil to še 12. preobrat v končnici, potem ko je zaostajal za 15 točk ali več, odkar je moštvo v sezoni 2014/15 prevzel Steve Kerr. V zadnjih 25 sezonah niti eni ekipi v ligi NBA to ni uspelo večkrat.

Dončiću sta bila še najbolj v pomoč Jalen Brunson z 31 in Reggie Bullock z 21 točkami. Pri zmagovalcih je prednjačil Stephen Curry, ki je dosegel 32 točk, Jordan Poole jih je prispeval 23, Kevon Looney pa je v predstavi kariere ob 12 skokih zbral 21 točk.

Tretja tekma bo v American Airlines Centru v noči na ponedeljek, ob 3. uri zjutraj, četrta pa ob isti uri v noči na sredo.

Članki iz rubrike