sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

ku
ku
0 07.05.2022 06:08:29

TO JE TO! Dallasu tekla voda v grlo, potem so Luka Dončić in soigralci Phoenixu naredili TOLE! (VIDEO)

Profimedia
Tretja tekma v polfinalu zahodnega dela končnice med Dallasom in Phoenixom je pripadla moštvu Luke Dončića.

Po dveh bledih predstavah v Phoenixu so Dallas Mavericks pred domačimi gledalci le dosegli super pomembno zmago s 103:94 in znižali izid v seriji na 1:2. To je bila za Dallas prva zmaga nad Phoenixom po kar enajstih zaporednih porazih!

Luka Dončić je bil odličen – dosegel je 26 točk, 13 skokov in 9 asistenc in tako le za eno podajo zgrešil trojnega dvojčka. Ob tem je imel daleč najboljši +- v ekipi: ko je bil na igrišču, je bil Dallas od Phoenixa boljši za kar 20 točk. V veliko pommoč so mu bili tokrat tudi Jalen Brunson z 28 točkami, Reggie Bullock s 15 in Dorian Finney-Smith ter Maxi Kleber s po 14 točkami.

Pri gostih je največ točk, 19, zmogel Jae Crowder, Devin Booker eno manj, zvezdnik Chris Paul ob praznovanju sedemintridesetega rojstnega dneva le 12, ob tem pa je izgubil tudi sedem žog. Mavericks so obenem nadigrali tekmece pod košem s 50:32 v koših.

"Igrali smo res v dobrem ritmu in imeli predvsem dobro obrambo. Bili smo povsem druga ekipa kot na prejšnjih dveh tekmah in če bomo tako nadaljevali, imamo možnosti. Zavedamo se, da je Phoenix izjemna ekipa, številka ena. Težko jih bo premagati, vsekakor, toda danes smo opravili res dobro delo," je dejal Dončić

"Energija, človek, gledalci so nas ponesli. Ta energija in uspešno zaključevanje napadov, to je tisto, kar moramo tudi ohraniti," je še dodal Dončić, ki je bil na pragu trojnega dvojčka, četudi je zašel v težave zaradi osebnih napak. Peto je dobil v začetku zadnje četrtine in je moral začasno na klop, preden se je vrnil za zaključek, ki ga je kreiral Brunson.

Ta je s štirimi zaporednimi točkami poskrbel, da se tekmeci, ki so znižali zaostanek na devet točk (86:95), niso še bolj približali. Ko je Dončić podal še Bullocku, je ta s trojko 55 sekund pred koncem (102:91) poskrbel za mirno zadnjo minuto košarkarjev Dallasa.

Ti so znova navdušili s kolektivnim pristopom, ki jim je sicer prinesel kazen vodstva lige. Iz blagajne bodo morali plačati 25.000 dolarjev, ker so tako igralci kot člani strokovnega vodstva na prejšnji tekmi v žaru navijanja in spodbujanja ter nestrinjanj s sodniškimi odločitvami večkrat stekli na igrišče.

Četrta tekma polfinala zahodnega dela NBA bo že v nedeljo zvečer ob 21.30 po slovenskem času v Dallasu.

Na vzhodnem delu so Philadelphia 76ers premagali Miami Heat s 99:79 in prav tako znižali skupni izid na 1:2. Po poškodbi se je v ekipo Philadelphie uspešno vrnil Joel Embiid ter zbral 18 točk in 11 skokov.

Danny Green je zadel sedem od devetih trojk ter končal pri 21 točkah, prav toliko jih je prispeval Tyrese Maxey, vse v drugem polčasu. Slednji je ob tem v drugem delu v napadu zamenjal Jamesa Hardna. Zvezdnik Sixers je namreč po 15 točkah v prvem polčasu v drugem dosegel le še dve.

Jimmy Butler je vodil Heat s 33 točkami, edini soigralec z dvomestnim številom točk pa je bil le še Tyler Herro, ki je iz klopi prispeval 14 točk. Brez ene same je ostal Kyle Lowry, ki se je vrnil po štirih tekmah premora zaradi poškodbe mečne mišice.

Značke: dallas, luka-dončić

Članki iz rubrike