Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ku
ku
0 06.05.2022 14:16:08

BOMBA iz soseščine! Ali to pomeni začetek KONCA v jadranski ligi?

alesfevzer.com
Iz Hrvaške prihajajo informacije, da bi lahko že v naslednji sezoni liga ABA ostala brez hrvaških klubov

Hrvaška košarkarska zveza je klubom, ki igrajo v jadranski ligi ponudila možnost, da to ligo zapustijo in se pridružijo pokalu Alpe Adria, v kateri sta letos nastopala tudi Šenčur in Ilirija, in Fibini ligi prvakov, s tem bi si zaprli pot v Evroligo, ki je pod okriljem ULEBa.

Predsednik strokovnega sveta hrvaške košarkarske zveze Dino Rađa je dejal: “Nič se še nismo odločili, smo pa klubom v torek ponudili možnost, da igrajo ligo prvakov, Evrokup in pokal Alpe Adria in jim bo vse plačano. Sedaj je na njih, da se odločijo kaj bodo naredili, na voljo imajo rok sedmih dni da sprejmejo odločitev. Torej bomo naslednji torek vedeli vse,” ter nadaljeval: “Seveda, če sprejmejo ponudbo, v naslednji sezoni ne bodo morali igrati v ABA ligi. To bi bilo zaradi razporeda nemogoče. Smo mnenja, da bo to odlično za hrvaško košarko. Kaj nam je liga ABA prinesla v zadnjih 20 letih? Nič. Životarimo, stalno se borimo za obstanek, ta liga pa se je pretvorila v poligon Partizana in Crvene zvezde za prihod tujcev. Čudimo se, ko nas premagujejo Romuni in Poljaki. Evo, dajmo nekaj spremeniti, dajmo videti kako oni to počnejo in kakšne klube imajo.“

Če bi do odhoda hrvaških klubov res prišlo, bo zanimivo videti, kaj se bo zgodilo z jadransko ligo, saj bi čez noč izgubila tri klube od 14, letos so namreč v regionalni ligi nastopali Cibona, Split in Zadar, vsi trije pa so končali v drugi polovici lige.

Članki iz rubrike