Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
05.03.2022 16:15:26
Deli članek:

SMOLA PA TAKŠNA! Nocoj v Dallasu slovenski večer, Dončić pa na seznamu poškodovanih

Profimedia

Danes ob 23. uri bo Dallas gostil Sacramento.

Zaradi še vedno prisotnih omejitev in strahu pred zapleti slovenski obisk žal ne bo tak, kot so si želeli v Dallasu in kot so si želeli vsi ostali sodelujoči. V vseh ostalih pogledih pa se danes v največjem teksaškem mestu obeta najboljša mogoča promocija naše države – tako imenovani 'I Feel Slovenia night' prihaja s slovenskim super zvezdnikom, ki je še bolj vroč kot kadarkoli prej in se bo obračuna s Sacramentom lotil na krilih nove veličastne predstave, nove izjemne zmage ter naziva najboljšega igralca vzhodne konference v preteklem mesecu. Ampak ...

Vse lepo in prav, a na seznamu poškodovanih in s tem vprašljivih za nocojšnjo tekmo, je tudi ime Luke Dončića - zaradi zvina prsta na levi nogi. Vsekakor gre verjeti, da bo Ljubljančan storil vse, da bo vseeno nastopil, enako velja za zdravniško službo, ki bo skušala poiskati rešitev.

Slovenski večer je rezultat sodelovanja med Dallas Mavericksi in Slovensko turistično organizacijo, ki so ga sklenili na začetku leta 2000. Ideja je bila tudi pripeljati večje skupine slovenskih navijačev, a je to ostal edini element, kjer stvari niso šle povsem po načrtu. Združene države Amerike za vstop na svoje ozemlje še vedno zahtevajo tako obvezno cepljenje kot dodatno testiranje in če k temu dodamo še vedno prisoten strah pred negotovostjo potovanj (ki bržčas ni več upravičen, a ga je treba razumeti), je jasno, zakaj smo bolj ali manj ostali pri skupinicah individualnih popotnikov.

Poškodba Dončića je prišla ob najbolj nepravem času, saj je bil februarja s skoraj 35 točkami na tekmo najboljši igralec na zahodu, Dallas pa se je z izvrstno serijo (devetimi zmagami na enajstih tekmah) učvrstil na prvih šestih mestih zahodne konference.

Tekma s Sacramentom bo v resnici matineja, saj bo v Dallasu na sporedu sredi sobotnega popoldneva, v Sloveniji pa ob prijazni uri - ob 23.00.