Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
02.03.2022 09:05:16
Deli članek:

OBUPANI SO: Dončić je bil nerešljiva uganka, besede iz vrst Los Angelesa POVEDO VSE: Ne vem, ali lahko ...

Profimedia

Košarkarji Dallasa so ponoči v severnoameriški ligi NBA gostovali v Los Angelesu in ekipo L.A. Lakers premagali s 109:104. Luka Dončić je za Teksašane, ki so po 37. zmagi peti na zahodu, dosegel 25 točk, osem skokov in pet podaj.

Jalen Brunson je za zmagovalce dodal 22 točk, pri poražencih pa je bil s 26 točkami in 12 skoki najbolj razpoložen LeBron James, Carmelo Anthony je dodal 20 točk, Russell Westbrook pa 12.

Dončić, ki je v ponedeljek dopolnil 23 let, je bil nerešljiva uganka za jezernike. Zasedba iz mesta angelov je utrpela še tretji zaporedni poraz.

Dončić je sprožil napad v četrti četrtini, pri čemer je zaostanek šestih točk z nekaj več kot sedmimi minutami preostalega časa spremenil v prednost petih, s čimer je obilno pripomogel k zmagi Mavs v Crypto.com Areni, nekoč Staples Centru.

Ljubljančan je poskrbel tudi za nekaj atraktivnih potez, potem ko je Dallas preživel precej slab uvod. "Zadel sem z glavo ob obroč," je v smehu dejal Dončić. "Ne bomo govorili o slabih stvareh. Naj uživam v trenutku."

"Ob polčasu smo jim rekli: 'Prihajajo. LeBron prihaja,'," je dejal trener Dallasa Jason Kidd. "V tretji četrtini je LeBron uprizoril predstavo, vendar nismo izgubili zbranosti. To je ena od stvari, pri katerih smo postali boljši, v četrti četrtini pa smo jih zadržali na 17 točkah, in to je precej dobro."

Dončić je bil manj oster vendar je dosegel dovolj velike koše za zmago. "Ostali smo skupaj in izpeljali načrt, odigrali svojo igro," je dejal Dončić. "Moja miselnost je, da zaključim tekmo z najboljšim možnim metom, kar smo izpeljali v nadaljevanju."

To je bil še en frustrirajoč večer za LeBrona Jamesa in Lakers, ki so se v prvem polčasu borili proti zaostanku z 21 točkami in prevzeli vodstvo, potem ko so v tretji četrtini premagali Dallas z 31:14.

Mavericks so popravili svoj statistični izkupiček na 37 zmag in 25 porazov, s čimer so utrdili mesto med ekipami, ki se bodo merila v končnici prvenstva. Zaradi poraza so jezerniki še utrdili negativno razmerje zmag in porazov, ki znaša 27-34, za deveto mesto na konferenčni lestvici.

"Ne vem, ali lahko na Luki narediš boljše delo, kot smo mi nocoj," je dejal trener Lakers Frank Vogel.

"Čaka nas še nekaj tekem," je dejal James. "Dokler me ne zabrišeš ven, mi odrežeš glavo, me pokoplješ 12 metrov pod zemljo, imam priložnost. Na tem gradim svoje upanje. Moramo priti sem, zmagovati na tekmah z žogo v rokah in igrati bolje, takrat ko se odloča, imamo priložnost."