psihoterapija, pogovor Svet24.si

Je novi predlog zakona o psihoterapiji za ljudi ...

callinectes-sapidus, sinja-plavajoča-rakovica Svet24.si

Severnemu Jadranu preti katastrofa: Te »morilke ...

PREMOGOVNIK VELENJE Necenzurirano

Odločilni meseci za usodo TEŠ6: zapiranje ...

bezigrad hisa nepremicnine 1 Reporter.si

Našli smo daleč najdražjo hišo v Sloveniji: ...

kek jankovic Ekipa24.si

Epsko! Ljubljanski župan sprejel nogometno ...

Mnogi si upajo trditi, da so to nezemljani Odkrito.si

Nenavadna svetloba nad južno Italijo

slovenija hrvaska 3 Ekipa24.si

Oglasil se je tudi zelo kritizirani selektor ...

ku
ku
0 26.02.2022 07:44:44

LUKA DONČIĆ naletel na 'mino'! Trdo, neizprosno... TRIJE so ga OBKROŽILI, končalo se je... (video)

Profimedia
Dallas Luke Dončića je gostoval v Salt Lake Cityju pri Utah Jazzu v boju za četrto mesto v zahodni konferenci.

Na koncu so predvsem po zaslugi izvrstne obrambe, na slovenskega zvezdnika so pazili tudi trije igralci Utaha, slavili domačini s 114:109. 

Dončić je dosegel 23 točk, temu dodal 11 asistenc in imel še sedem skokov. 
Utah je do zmage na domačem parketu prišel z delnim izidom 9:2 v zadnjih treh minutah tekme.  A slovenski as ni bil najbolj natančen pri metu iz igre. Skupaj je zadel osem od 24 metov, za tri točke je bil uspešen trikrat od devetih poskusov. V zadnjih treh minutah je zgrešil vseh pet metov iz igre, vključno s tremi zaporednimi meti za tri točke.
Pred tem je 3:12 minute pred koncem zadel za tri točke za zadnje vodstvo Dallasa pri 107:105. Koš Rudyja Goberta in uspešen met za tri Bogdana Bogdanovića so Utahu v naslednjih akcijah dale prednost, ki jo domače moštvo več ni izpustilo iz rok.
Na drugi strani je Dončić dvakrat neuspešno šel v prodor proti Gobertu, sicer krvniku Slovenije v polfinalu lanskega olimpijskega turnirja, a obakrat ostal praznih rok. Pri tem je Ljubljančan menil, da je nad njim bil storjen prekršek, sodniške piščalke pa so ostale neme.
"Imel sem dober dvoboj. Menim, da je nad mano dvakrat bil storjen prekršek. Ampak poznam tega sodnika, noče piskati prekrška. Ne mara me," je po tekmi za uradno spletno stran Dallasa dejal Dončić.
Dallas je s porazom zdaj pri izkupičku 35:25 v tej sezoni nad petem mestu zahodne konference, medtem ko je Utah mesto višje z izkupičkom 37:22.
Prva ekipa zahoda in lige ostajajo Phoenix Suns, ki pa so v pretekli noči zabeležili 11. poraz te sezone. Na domačem parketu so s 102:117 izgubili proti New Orleans Pelicans. Zdaj so pri izkupičku 49:11.
Na vzhodu so se medtem prvič v novi postavi z Jamesom Hardnom na položaju organizatorja igre predstavili Philadelphia 76ers, ki so s 133:102 odpravili Minnesoto Timberwolves. Harden je dosegel 27 točk, prvi igralec tekme pa je bil center Philadelphie Joel Embiid s 34 točkami in 10 skoki.
Philadelphia je zdaj z izkupičkom 36:23 na tretjem mestu konference, vodijo Miami Heat, ki so v pretekli noči zabeležili 39 zmago, ko so s 115:100 premagal New York Knicks. Tyler Herro je dosegel 25 točk, Jimmy Butler pa 23 za Miami, kar je bilo dovolj, da je Miami izničil kar 46 točk RJ Barretta za New York.
V pretekli noči sta ekipi San Antonio Spurs in Washington Wizards skupaj dosegli kar 310 točk na dvoboju, ki se je odločil šele po drugem podaljšku. S 157:153 so slavili gostje iz San Antonia, za katere je Keldon Johnson dosegel 32 točk, Dejounte Murray pa 31.

Značke: luka-dončić, dallas

Članki iz rubrike