Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ue
ue
24.02.2022 23:20:22
Deli članek:

KAKŠEN VEČER za Jurija Zdovca! Žalgiris šokiral Real!

Euroleague

Košarkarji v evroligi so danes opravili del načrtovanih tekem 27. kroga.

Dvoboje ruskih klubov je vodstvo tekmovanja zaradi napada na Ukrajino prestavilo, v odigranih tekmah pa je za največje presenečenje poskrbel zadnji Žalgiris slovenskega trenerja Jurija Zdovca, ki je z 68:47 ugnal vodilni Real Madrid.

Madridčani so se tako opekli na gostovanju, ki bi moralo biti glede na položaj na lestvici povsem rutinsko. A Žalgiris je pokazal eno najboljših predstav v sezoni, na koncu pa je z 68:47 dosegel visoko zmago. Edgaras Ulanmovas je dosegel 15 točk, Real je imel le dva igralca z dvomestnim številom točk, še najboljši je bil z 12 Walter Tavares.

Anadolu Efes pa je ob zmagi 109:77 proti Maccabiju dosegel rekord evrolige z 22 doseženimi trojkami. V preostalih tekmah je Olympiacos Pirej s 67:58 premagal tretjeuvrščeno ekipo Armani Milano, Asvel pa je doma z 80:82 izgubil z berlinsko Albo.

Zaradi razmer v Ukrajini po vojaškem napadu Rusije je vodstvo evrolige sporočilo, da so prestavili tri za četrtek in petek načrtovane dvoboje 27. kroga: Bayern München - CSKA Moskva, Baskonia Vitoria - Unics Kazan in Zenit St. Peterburg - Barcelona.

Obenem so v vodstvu tekmovanja napovedali sestanek vseh klubov za petek, 25. februarja, na katerem se bodo odločili o nadaljnjih korakih. V petek bosta tako le tekmi Panathinaikos - Crvena zvezda in Monaco - Fenerbahče.