Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ku
ku
0 21.02.2022 05:16:35

Navijal je DONČIĆ, navijali so VSI, toda na koncu NI ŠLO: Njegov soigralec TAKO BLIZU, a …

Reuters
Na All Star tekmi smo bili skorajda priča zgodovini. Pod zgodovinski dosežek pa se je skorajda podpisal Steph Curry. Zakaj skorajda? Hja, ker mu je nekaj malega zmanjkalo …

Verjetno ga ni junaka, ki branilcu Golden Statea Stephu Curryju ne bi priznal, da je najboljši strelec v zgodovini košarkarske lige. Curry je rekorder po številu doseženih trojk, ta rekord je v letošnji sezoni prevzel od legendarnega Rayja Allena. Kako izjemen strelec je, pa je Steph Curry dokazal tudi na tekmi zvezd, ko je podrl dva rekorda, za enega pa je ostal malce prekratek.

Curry, ki je igral v ekipi LeBrona Jamesa, skupaj z Luko Dončićem, se je že na začetku tekme odločil, da bo tokratna tekma njegova. Že v prvem polčasu je Curry zadel osem trojk in s tem podrl rekord po številu doseženih trojk v enem polčasu na All Star tekmi. Že hitro v tretji četrtini je zadel novi dve trojki in postavil tudi rekord po številu trojk na tekmi zvezd. Nato pa se je nadaljevalo. Enajsta trojka, pa dvanajsta, trinajsta, štirinajsta in petnajsta. Ko je imel na svojem kontu že petnajst trojk, je Steph Curry glasno vprašal, koliko je točkovni rekord na eni tekmi. Ko je slišal, da je Anthony Davis dosegel 52 točk leta 2017 se je pognal za tem dosežkom.

Hitro je prišel do 50 točk, a potem se je ustavilo. Če je pred tem Curry zadeval tudi iz polovice, mu odrešilne trojke, s katero bi prehitel Davisa, nikakor ni uspelo doseči. Soigralci so mu podajali, toda košarkarju Golden Statea nikakor ni uspelo. Curry je tako ostal pri 50 doseženih točkah. Jasno, impresiven dosežek, toda nekaj grenkega priokusa bo zagotovo ostalo.

Članki iz rubrike