Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
16.02.2022 00:06:27
Deli članek:

Hrvati SLAVIJO SLOVENCA! Neverjetno je, kar je Okorn storil z nekdanjim evropskim velikanom ...

aba

Popoln preobrat v Zagrebu, mlada Cibona je sredi nore serije.

Nekdaj, sredi osemdesetih, je bila Cibona pojem košarke, z legendarnim Draženom Petrovićem na čelu tudi na evropskem vrhu, a danes kakopak niti približno ni več tako. Daleč od nekdanje slave, z mladim moštvom, volkove skuša na pravo pot preusmeriti slovenski strokovnjak Gašper Okorn. Hrvati so ga na pomoč poklicali sredi sezone, domnevno le začasno, da pogasi požar, torej do poletja.

Prihod 48-letnega Slovenca je Zagrebčanom prinesel popoln preporod. Sedem tekem v regionalni in hrvaški ligi, sedem zmag. Po vrsti: Mega, Furnir, Studentski Centar, Zadar, Split, Škrljevo, Krka in Osijek. Že res, da velikega skalpav tem tritedenskem obdboju ni bilo, pa vendarle. Krivulja uspešnosti se je obrnila navzgor.

aba


Nadarjenosti in energije mladim volkovom nihče ne oporeka, a več kot očitno je, da so fantje potrebovali pravega vodjo ob igrišču, pravega stratega. Gašperja Okorna, ki je v zadnjih letih deloval na Madžarskem, pred tem pa sedel tudi na Olimpijini klopi.

"Zdaj smo naposled v pravem ritmu. Gremo oddelati ligo ABA in ta konec tedna vzeti hrvaški pokal. Če se bo vse poklopilo, je dosegljivo šesto mesto in končnica v regionalni ligi in naslov državnega prvaka," pravi 20-letni Lovro Gnjidić, sicer sin Borisa Gnjidića, nekdanjega košarkarja Krke in Zlatoroga.

Prihod slovenskega strokovnjaka je bil zadetek v polno, pravijo navdušeni Zagrebčani. "Videl sem, da ti fantje radi igrajo košarko. Moral sem jih le prebuditi, časa za podrobnosti tako ali tako še nisem imel. Ritem tekem je res zgoščen. Včasih v življenju potrebuješ tudi nekaj sreče, da se vse poklopi," pa svojo vlogo v uspešni seriji razlaga Okorn.

Gnjidić pa dodaja: "Navijaška podpora ni takšna, kot je bila včasih, a vseeno smo si zadali cilj, da z igro dokažemo, da si zaslužimo polno dvorano." Ja, apetiti rastejo. S Slovencem na klopi je mogoče vse ...