GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

ku
ku
0 21.01.2022 07:25:14

Nasmeh, ki pove več kot tisoč besed! DONČIĆ po porazu sedel pred novinarje in RAZKRIL: Igramo kot ...

Kljub porazu v taboru Dallasa prevladuje pozitivno vzdušje.

Košarkarji Dallasa so morali v noči na petek priznati premoč Phoenixu, ki ostaja najboljša ekipa lige NBA. Gostje so slavili predvsem po zaslugi izjemne zadnje četrtine, v domačem taboru pa kljub porazu ohranjajo pozitivno vzdušje. V zadnjem obdobju so nanizali kar nekaj zmag, Luka Dončić in soigralci so v vse boljši formi.

"Morda so nam v zadnji četrtini pošle moči, ampak to ne sme biti izgovor. Nismo igrali tako, kot igramo po navadi. Igrali smo proti najboljši ekipi lige, bili smo zelo blizu, ampak v zadnjih minutah so precej bolje zaključevali akcije," je Dončić spregovoril o mrku v zadnji četrtini in pojasnil vse boljše predstave v zadnjem obdobju: "Igramo kot ekipa, vsi si pomagamo med seboj, tako moramo igrati še naprej. Pred nami je še kar nekaj dela, ampak nam dobro kaže."

"So najboljše moštvo v ligi. So dobra ekipa, ampak mislim, da smo bili blizu, še posebej z načinom, na kakršnega igramo v zadnjem obdobju. Lepo je biti del moštva, ki redno zmaguje. Danes smo sicer izgubili, vseeno pa lahko iz tega dvoboja odnesemo marsikaj pozitivnega," je po tekmi dejal drugi veliki zvezdnik Dallasa Kristaps Porzingis, ki se je pred kratkim vrnil po prebolelem covidu-19.



"Seveda si po takšni seriji samozavesten. Ko začneš s soigralci nekaj graditi, to spremeni dinamiko znotraj ekipe, samozavest pa raste. Smo na pravi poti, tako pa smo se recimo počutili v mehurčku," je Porzingis spomnil na sezono 2019/20, ki so jo poleti končali v floridskem zdravstveno nadzorovanem okolju ter tam igrali zelo dobro.

Trenerja Jasona Kidda takrat še bilo na klopi Dallasa, je pa v zadnjem času predvsem stabiliziral obrambo svojega moštva. Ta je danes zatajila zgolj v zadnjih sedmih minutah. "To je bila za nas dobra lekcija. Oni niso občutili nobene panike. Dobro vedo, kdaj se morajo zbrati. Imajo zelo izkušeno moštvo, Chris (Paul, op. STA) pa dobro ve, kdaj mora strniti vrste," je po dvoboju dejal Kidd.

Naslednja tekma moštvo iz Teksasa čaka v noči na ponedeljek, ko bo gostilo tretje najboljše moštvo lige Memphis Grizzlies (31-16).

Značke: košarka, nba

Članki iz rubrike