Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ku
ku
17 21.01.2022 06:39:32

Dallasov mrk in poraz! Najboljšo ekipo lige so imeli na pladnju, v zadnji četrtini pa je sledilo ... (video)

Profimedia
Košarkarji Dallas Mavericks so v domači dvorani s 101:109 izgubili proti Phoenix Suns v severnoameriški ligi NBA. Slovenski as Luka Dončić je dvoboj sklenil z 28 točkami, a predvsem v zadnji četrtini s soigralci ni našel odgovora proti najboljši ekipi rednega dela. Ta je slavila petič zapovrstjo, Dallas pa je izgubil drugič na zadnjih 12 tekmah.

Dallas (26-20) je predvsem po zaslugi razpoloženega Dončića v prvem polčasu večino časa vodil, tudi za deset točk. Na odmor pa so košarkarji iz Teksasa odšli s prednostjo osmih točk.

V tretji četrtini je prednost Dallasa hitro narasla na 12 točk, zadnjih 12 minut pa je prav tako začel s prednostjo osmih točk. Toda najboljše moštvo lige NBA (35-9) je nato ustavilo Dončića in soigralce ter v zadnjih sedmih minutah z delnim izidom 22:6 končalo upe na peto zaporedno zmago Dallasa.



Najboljša strelca svojih moštev sta bila s po 28 točkami Devin Booker za sonca in Dončić za teličke. Ljubljančan je iz igre zadel 9 od 23 metov, že do polčasa pa je zbral 19 točk. V statistiko je do konca dvoboja vpisal še po osem skokov in podaj, a izgubil kar osem žog. Zadel je dve trojki iz devetih poskusov ter osem od enajstih prostih metov.

Naslednja tekma moštvo iz Teksasa čaka v noči na ponedeljek, ko bo gostilo tretje najboljše moštvo lige Memphis Grizzlies (31-16).

Značke: košarka, nba

Članki iz rubrike