stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 09.10.2021 07:37:51

LUKA DONČIĆ ekstra motiviran! Nasproti so spet stali VELIKI TEKMECI, ki jim je POSTREGEL S TEM! (video)

Profimedia
Slovenski košarkarski as Luka Dončić je bil na drugi pripravljalni tekmi pred novo sezono lige NBA znova razpoložen.

Na koncu je za malo zgrešil trojnega dvojčka. V manj kot 18 minutah igre je k zmagi Dallasa nad Los Angeles Clippers s 122:114 prispeval 14 točk, devet podaj in osem skokov.

Dallas je z začetno postavo Dončić, Kristap Porzingis, Tim Hardaway jr., Dwight Powell in Dorial Finney-Smith bil tesen dvoboj s "starimi znanci" iz Los Angelesa. Clippersi so namreč v obeh preteklih sezonah Dallas premagali v končnici. Moštvo iz Teksasa je bilo ta večer boljše v odločilni zadnji četrtini.

K zmagi Dallasa je pomembno prispeval tudi latvijski center Kristaps Porzingis, ki je med člani prve peterke preživel največ časa na parketu, skoraj 20 minut, pri tem pa dosegel 15 točk in pet skokov. Prvi strelec moštva iz Teksasa je bil sicer Eugene Omoruyi z 20 točkami s klopi.


Clippersi niso bili v popolni postavi. Iz prve peterke sta manjkala Kawhi Leonard in Serge Ibaka, od ostalih pa še Marcus Morris Sr., Ivica Zubac in Nicolas Batum. Paul George ni bil pretirano razpoložen, dosegel je le šest točk v skoraj 20 minutah igre. Reggie Jackson je dosegel 14 točk, prvi strelec moštva pa je bil Luke Kennard z 19 točkami.

V preteklem večeru je pripravljalno tekmo odigral tudi Denver z Vlatkom Čančarjem v postavi. Ta je bil v nekaj več kot 15 minut igre s klopi izjemno učinkovit, dosegel je 13 točk. Denver je sicer na domačem parketu s 112:114 izgubil z Minnesoto Timberwolves.

Prvo ime Nuggetsov Nikola Jokić je bil blizu trojnega dvojčka z 10 točkami, devetimi skoki in devetimi podajami. Karl Anthony-Towns je za Minnesoto dosegel 12 točk.

Eni glavnih favoritov za zmago v letošnji sezoni, ki se začne 19. oktobra, so znova Los Angeles Lakers. Ti so na svoji tretji pripravljalni tekmi še tretjič izgubili, tokrat z Golden State Warriors, za katere sta bila izjemno razpoložena Steph Curry s 30 točkami in Jordan Poole z 28.

Članki iz rubrike