Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ku
ku
0 07.10.2021 11:26:26

ŽE LETOS?! Dončić se ne ŠALI, kar je Američanom povedal pred začetkom sezone, MOČNO ODMEVA!

Profimedia
Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić ima vedno isti cilj.

Slovenski košarkarski zvezdnik lige NBA Luka Dončić je za spletno stran lige NBA spregovoril o načrtih in ciljih za novo sezono, ki se bo začela 19. oktobra. Sprva se je za uvod v pogovoru spomnil poletja, ko je celotno vodstvo Dallasa prišlo v Ljubljano, kjer je 22-letnik s telički podpisal petletno, 207 milijonov dolarjev vredno pogodbo (176 milijonov evrov).

"To je bil res poseben trenutek, da so me počastili s prihodom v mojo domovino. Ki ni blizu. Res sem bil vesel tega," je dejal Ljubljančan in se ozrl tudi k lanski sezoni in dvoboju končnice z Los Angeles Clippers, ki so napredovali v drugi krog po sedmih tekmah.


"Bilo je zelo težko. Najprej smo v gosteh povedli z 2:0 v zmagah, nato smo doma zapravili dve tekmi. Res smo verjeli, da lahko storimo kaj več in pridemo dlje v končnici. Ampak mislim, da smo se vsi iz tega veliko naučili. Zagotovo v novo sezono vstopamo še boljši," je prepričan Dončić, ki bo imel v novi sezoni tudi novega trenerja.

Dolgoletnega strokovnjaka Dallasa Ricka Carlisla je namreč konec junija na klopi zamenjal nekdanji košarkar in tudi igralec Dallasa, Jason Kidd. "Zelo se veselim dela s Kiddom. Še posebej zato, ker je on tudi sam igral košarko na najvišji ravni in tu postal šampion. Igral je na položaju organizatorja igre in ima veliko dobrih zamisli. Tako od njega kot Dirka Nowitzkega, s katerim sta skupaj osvojila šampionski prstan, se lahko vsak dan naučim kaj novega," je dejal slovenski zvezdnik.

Na vprašanje, kakšne načrte ima ekipa za novo sezono, če so pričakovanja večja in sežejo dlje od prvega kroga končnice, je Dončić kot iz topa izstrelil: "Moj cilj je vedno isti. Moj cilj je osvojiti ligo NBA. Vem pa, da ni takšen samo moj, ampak bržkone od vsakega igralca na začetku sezone. Pridružilo se nam je nekaj dobrih igralcev, čakajo nas prvi skupni treningi, bomo videli. A naš cilj je naslov prvaka."

Značke: dončić, dallas, nba

Članki iz rubrike