pogrešana, milina Svet24.si

Kje je Milina? »Bojim se, da se je z njo nekaj ...

cepljenje, covid, zd metelkova Svet24.si

Vlada s spremembo pri izjemah od karantene pri ...

elektrika Svet24.si

Hrvati že ukrepali, slovenska vlada pa nič

janez jansa bobo Reporter.si

Janez Janša – čista esenca avtoritete (KOMENTAR)

20191021-00969174 Necenzurirano

Tomaž Barada skriva, kako je prišel do več sto ...

Simona Weiss Njena.si

Sin Simone Weiss odšel študirati v tujino

sveca Ekipa24.si

Slovenski klub žaluje! Poslovil se je dolgoletni ...

ku
ku
15 17.09.2021 12:27:11

NORO! Ste videli, koliko bo slovensko reprezentanco STAL DONČIĆ?! Takšnega zneska zveza še ni plačala!

Profimedia
Slovenska košarkarska reprezentanca je zaradi Luke Dončića pred velikim izzivom.

Zdi se, da so pred slovensko košarkarsko reprezentanco svetli časi, eden od vrhuncev leta 2022 pa bo tudi EuroBasket, ki ga bodo gostile štiri države.

Na njem bo nastopila tudi Slovenija, vodstvo reprezentance pa odkrito pričakuje nov sijajen uspeh. Luka Dončić je kakopak igralec, ki lahko naredi marsikaj, predsednik zveze Matej Erjavec pa ne skriva, da bo ravno zaradi Dončića zveza morala plačati rekordno odškodnino.Tržno gledano je Dončić eden najbolj vročih košarkarjev na svetu, pred kratkim je z Dallasom podpisal kar 207 milijonov dolarjev težko pogodbo, posledično bo precej višja tudi zavarovalnina, ki jo bo morala zveza plačati za našega košarkarskega asa. Ta ne bo nizka, jasno pa je, da je plačilo zavarovalnine pogoj za igranje na kateremkoli prvenstvu.

"S takšnimi zneski se sploh še nismo srečali. Natančnega izračuna nimamo, ga bomo pa imeli za julijski ciklus, če bo lahko prišel igrat za kvalifikacije za svetovno prvenstvo, zagotovo pa za evropsko prvenstvo. Šlo bo za najvišji znesek v zgodovini KZS, kar zadeva zavarovanje. A bo vsak dolar ali evro, namenjen zavarovanju, vreden. Nekaj bo prispevala Fiba. Večji del nosijo oni, nekaj bomo pokrivali tudi mi z dodatnimi sponzorji," je za Siol.net povedal Erjavec in dodal, da je govora vsaj o sto tisoč evrih in več. Lahko tudi nekajkrat več.

Članki iz rubrike