Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

ku
ku
15 17.09.2021 12:27:11

NORO! Ste videli, koliko bo slovensko reprezentanco STAL DONČIĆ?! Takšnega zneska zveza še ni plačala!

Profimedia
Slovenska košarkarska reprezentanca je zaradi Luke Dončića pred velikim izzivom.

Zdi se, da so pred slovensko košarkarsko reprezentanco svetli časi, eden od vrhuncev leta 2022 pa bo tudi EuroBasket, ki ga bodo gostile štiri države.

Na njem bo nastopila tudi Slovenija, vodstvo reprezentance pa odkrito pričakuje nov sijajen uspeh. Luka Dončić je kakopak igralec, ki lahko naredi marsikaj, predsednik zveze Matej Erjavec pa ne skriva, da bo ravno zaradi Dončića zveza morala plačati rekordno odškodnino.



Tržno gledano je Dončić eden najbolj vročih košarkarjev na svetu, pred kratkim je z Dallasom podpisal kar 207 milijonov dolarjev težko pogodbo, posledično bo precej višja tudi zavarovalnina, ki jo bo morala zveza plačati za našega košarkarskega asa. Ta ne bo nizka, jasno pa je, da je plačilo zavarovalnine pogoj za igranje na kateremkoli prvenstvu.

"S takšnimi zneski se sploh še nismo srečali. Natančnega izračuna nimamo, ga bomo pa imeli za julijski ciklus, če bo lahko prišel igrat za kvalifikacije za svetovno prvenstvo, zagotovo pa za evropsko prvenstvo. Šlo bo za najvišji znesek v zgodovini KZS, kar zadeva zavarovanje. A bo vsak dolar ali evro, namenjen zavarovanju, vreden. Nekaj bo prispevala Fiba. Večji del nosijo oni, nekaj bomo pokrivali tudi mi z dodatnimi sponzorji," je za Siol.net povedal Erjavec in dodal, da je govora vsaj o sto tisoč evrih in več. Lahko tudi nekajkrat več.

Članki iz rubrike