bolnišnica Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu ...

postojnska jama Svet24.si

V 200 letih so vodniki skozi Postojnsko jamo ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

la-parolaccia Odkrito.si

V tej restavraciji natakarji žalijo goste!!!

ana gros af Ekipa24.si

Navijači kričijo: to je sramota! Zgodovinskih ...

STA
STA
0 15.09.2021 21:01:14

Ob Celjanih v pokalni četrtfinale še Radomljani

m24.si
Slovenska nogometna kluba CB24 Tabor Sežana in Celje sta odigrala tekmo 1. kroga pokala Pivovarne Union. V Sežani so bili v boju prvoligašev boljši Celjani z 2:0 (1:0) in si zagotovili četrtfinale. Danes si je osmerico priigral še Kalcer iz Radomelj, ki je z 2:1 (1:1) izločil Krko.

V Sežani so Celjani povedli v 44. minuti, potem ko so domači zgolj spremljali Esterja Soklerja, ki je prodrl z leve strani, na koncu pa je matiral še Jana Koprivca z diagonalnim strelom. V drugem polčasu so domači v zadnjih 15, 20 minutah poskušali priti do izenačenja, prevladovali, toda brez želenega učinka. V 90. minuti je po protinapadu celjsko zmago potrdil Tjaš Begić z diagonalnim strelom z leve strani.

V Domžalah so Radomljani gostili drugoligaša Krko in povedli v 21. minuti z golom Oliverja Kregarja. Ta je zadel le nekaj trenutkov po tem, ko je imel na drugi strani izjemno priložnost Gašper Koritnik, a žogo poslal mimo gola. V 33. minuti pa so Novomeščani izenačili, ko je slabo odbito žogo z glavo v mrežo pospravil Ivan Pranjić.

Radomljani so v uvodu drugega dela prek Gašperja Petka zadeli prečko, v 74. minuti pa je Marko Božić domačim le priigral novo vodstvo. A ti so v 80. minuti ostali brez izključenega Roka Jazbeca, ki je kot zadnji mož naredil prekršek in preprečil nevarno akcijo Krke, česar pa Novomeščanom ni uspelo unovčiti.

V četrtek bosta še dve tekmi 1. kroga, in sicer se bosta ob 14.00 srečala Gorica in Bravo, ob 16.00 pa Aluminij in Koper.

V tej sezoni pokalno tekmovanje, ki bo prihodnje leto doživelo prenovo, sicer poteka po nekoliko prilagojenem formatu zaradi težav z novim koronavirusom. Večina medobčinskih tekmovanj namreč ni bila dokončana.

Tako se bo v sezoni 2021/22 za lovoriko merilo 12 klubov, deset prvoligašev in najboljša klube iz 2. SNL v prejšnji sezoni. Osem jih igra v 1. krogu, v četrtfinalu pa se bodo štirim zmagovalcem prvega kroga pridružili še Domžale, Maribor, Mura in Olimpija, ki so se v prejšnji sezoni prebili v evropska tekmovanja.



* Izidi, 1. krog:
- sreda, 15. september:
CB24 Tabor Sežana - *Celje 0:2 (0:1)
*Kalcer Radomlje - Krka 2:1 (1:1)

- četrtek, 16. september:
14.00 Gorica - Bravo
16.00 Aluminij - Koper

* Ekipe, označene z zvezdico (*), so se uvrstile v četrtfinale.

Značke: nogomet, pokal

Članki iz rubrike