Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

ku
ku
0 25.06.2021 06:43:25

NA POLNO! Kdo bo NOVI TRENER LUKE DONČIĆA? Prva izbira je LEGENDA NBA, tretja pa SENZACIJA IZ EVROPE. Koga bi izbral LUKA?

Profimedia
Seveda se v ZDA na dolgo in široko govori o tem, kdo bo novi trener Dallasa, ekipe, ki naj bi z Luko Dončićem v prihodnosti naskakovala naslove v ligi NBA.

Rick Carlisle, ki je pred tednom dni odstopil z mesta glavnega trenerja pri Dallas Mavericks, za katere igra slovenski zvezdnik Luka Dončić, je našel novega delodajalca. Naslednja štiri leta bo znova vodil Indiano Pacers. Pogodba je vredna 29 milijonov dolarjev (24 milijonov evrov).
Carlisle je v Dallasu preživel 13 sezon in dobil več tekem kot katerikoli trener v zgodovini moštva, Mavse pa je v sezoni 2010/11 popeljal tudi do edinega naslova v severnoameriški ligi NBA. Carlisle je Indiano v preteklosti že vodil štiri sezone, med letoma 2003 in 2007. Takrat je zbral 181 zmag in 147 porazov, ekipo pa je trikrat popeljal v končnico, v sezoni 2003/04 tudi v finale vzhodne konference.
Se je pa Carlisle dotaknil tudi tega, koga vidi kot svojega naslednika v Dallasu. "Upam, da bo Jason Kidd postal novi trener Dallasa, ker si z Luko delita številne lastnosti kot igralca. Mislim, da bi bilo to odlično za Luko in neverjeten položaj za Jasona. Jaz sem edini, ki je treniral oba, in poznam njune posebne kvalitete, ki jih imata kot košarkarja. Menim, da bi bila to odlična naveza, ampak to je samo moje mnenje," je dejal 61-letni Carlisle.
Za Kidda, ki trenutno opravlja službo pomočnika trenerja pri LA Lakers, pa naj bi bil ogret tudi lastnik Dallasa Mark Cuban. Po prepričanju ameriških medijev naj bi bil Kidd veliki favorit za novega trenerja Dallasa, imel pa naj bi tudi podporo Dallasove legende Dirka Nowitzkega.

V prid Jasona Kidda pa govori tudi nekaj dejstev. Za Dallas je igral v dveh obdobjih svoje kariere, ta klub pa ga je izbral tudi na naboru leta 1994 kot številko 2. V Dallasu je torej preživel prvi dve sezoni v ligi NBA, preden je odšel v Phoenix. Kidd se je vrnil v Dallas med sezono 2007/08 in mu pomagal osvojiti doslej edini naslov leta 2011. Kidd ima tudi že dovolj izkušenj v ligi NBA, saj je bil eno sezono pri Brooklyn Netsih, potem štiri z Milwaukee Bucksi, zadnji dve leti pa je preživel pri Lakersih. 

Seveda pa je, če bo Kidd odklonil ponudbo, tu še vedno Jamahl Mosley, ki je bil pomočnik Ricka Carlisla. "Seveda je lahko glavni trener. Veliko sem delal z njim. On ima vse, kar je potrebno za glavnega trenerja," je med sezono dejal Dončić. Ali to pomeni, da bi Luka raje videl Jamahla? 

No, pojavlja pa se še tretje ime - sedanji glavni trener madridskega Reala Pablo Laso. To bi bilo sicer veliko presenečenje, toda glede na zgodovino Dončića pri Realu in vedenju, da Cuban rad preseneti, tudi to ni nemogoče. 

Značke: luka-dončić, dallas

Članki iz rubrike