mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ku, sta
ku, sta
1 24.05.2021 08:38:04

Po Dončiću ZABLESTEL še njegov VEČNI RIVAL! Lukova reakcija na ODLOČILEN KOŠ pa … (VIDEO)

Reuters
Trae Young je odločil prvo tekmo uvodnega kroga končnice na vzhodu med New Yorkom in Atlanto.

Atlanta Hawks so na krilih Traeja Younga na razburljivi prvi tekmi končnice pred kar 15.000 gledalci premagali New York Knicks, ki so si prvič v osmih letih priigrali nadaljevanje prvenstva, in sicer s 107:105.

Young pa je pokvaril "domače" rajanje, saj je 0,9 sekunde pred koncem mirno zadel odločilni koš za zmago. Nato se je obrnil proti množici, si pritisnil prst k ustom in jo utišal. Na Twitterju se je hitro odzval Youngov večni rival Luka Dončić, njegov odziv si oglejte spodaj, kjer boste našli tudi Youngov odločilen koš. 

Trae je sicer zbral 32 točk – vključno s šestimi v zadnjih dveh minutah – in povsem nadigral živčnega Juliusa Randla. Zvezdnik kratkohlačnikov je slabo začel končnico in iz igre metal le 6-24 za 15 točk, 17 sekund pred koncem tekme pa je vrgel celo v prazno - "airball". K sreči za New York sta vskočila Alex Burks (27 točk) in Derrick Rose (17), da kratkohlačniki niso doživeli popolnega poloma.

LeBron zaustavljen

Košarkarji Phoenix Suns so v domači dvorani na prvi tekmi prvega kroga končnice zahoda severnoameriške lige NBA slavili. V boju na štiri zmage so branilce naslova Los Angeles Lakers nadigrali z 99:90. Najboljši igralec tekme je bil Devin Booker s 34 točkami, osmimi podajami in sedmimi skoki, Deandre Ayton je dodal 21 točk in 16 skokov. Prvi zvezdnik lige LeBron James je zbral 18 točk, deset podaj in sedem skokov, Anthony Davis je dosegel le 13 točk, ekipa pa je bila tudi strelsko neučinkovita. Chris Paul in James sta oba morala predčasno s parketa zaradi poškodb.

Osmi nosilci Memphis Grizzlies so senzacionalno prišli do uvodne zmage: proti najboljši ekipi rednega dela Utah Jazz so v gosteh v olimpijskem Salt Lake Cityju slavili s 112:109.

Najbolj razigran pri grizlijih je bil Dillon Brooks z 31 točkami in s sedmimi skoki. Ja Morant je k zmagi dodal 26 točk, Jonas Valančiunas je dodal 15 točk in 12 skokov, Kyle Anderson pa je zbral 14 točk.

V Philadelphii so domači 76ers dobili prvo tekmo končnice proti Washington Wizards s 125:118. Tobias Harris je dosegel 37 točk, od tega 28 v prvem polčasu, Joel Embiid pa je k zmagi dodal 30 točk. Tudi druga tekma bo v Philadelphii.

Članki iz rubrike