Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ku
ku
7 04.05.2021 00:48:31

Teve komentator spet BRUTALNO UDRIHAL po Luki Dončiću, za takšne besede dobi – 32 milijonov dolarjev!?!

Luka Dončić je brez dvoma zvezdnik lige NBA, okoli njega se lomijo kopja in dviga prah.

Večina ga ne more dovolj prehvaliti, za večino je čudežni deček, ki bo še dolgo vladal na parketih lige NBA, na drugi strani ga nekateri tudi ne marajo. Eden njegovih največjih kritikov je že dalj časa kontroverzni teve komentator in analitik Skip Bayless, ki je s televizijo Fox Sports nedavno podaljšal pogodbo še za štiri leta, v tem času pa bo zaslužil kar 32 milijonov dolarjev. Več kot marsikateri košarkar v ligi NBA, v povprečju pa skoraj natančno toliko kot v letošnji sezoni na svoj bančni račun prejme Dončić.

Ko je na zadnji tekmi Dallasa Ljubljančan prejel dve tehnični napaki, skupaj jih ima v tej sezoni že 15 (ob naslednji bo moral počivati eno tekmo), se ga je Bayless pričakovano lotil s hudimi kritikami. "Ko si odraščal, si imel rad Larryja Birda," je nagovoril kolega v studiu. "Zdaj pa imaš rad Luko in ga imenuješ 'Baby Bird'. Ampak on je bližje 'Big Birdu' oziroma Velikemu ptiču (liku iz otroške teve oddaje Sezamova ulica) kot pa Larryju Birdu. V njem vidim vse nasprotno, kot je bil Bird."

In ni se zaustavil, nadaljeval je bolj brutalno kot sicer: "Prejšnji večer sem videl njegov met za tri točke 1:7, zdaj je pri 35,3 odstotka in na 122. mestu v ligi med 159 igralci. Med pripravami na sezono je bil favorit za naziv MVP-ja, Dallas pa ima na zadnjih 13 tekmah izkupiček 6-7."



Bayless je potem dodal, da razume Lukove odzive, saj ima navsezadnje le 22 let, a da tega ne more razumeti glede na izkušnje. "Vem, da je Luka zelo mlad človek. Vendar za seboj ima šest let profesionalne košarke v Evropi, zato bi človek pričakoval, da je zrelejši za svoja leta. V resnici pa je prepričljivo najbolj jokav v ligi. Stalno se pritožuje pri sodnikih, po vsaki odločitvi. Krili z rokami, kot da bi želel vprašati: 'Kako si drzneš to piskati meni, ali ne veš, kdo sem?' To počne na vsaki tekmi, tega enostavno več ne morem gledati."

"Ni mi všeč njegova govorica telesa. Medtem pa njegova ekipa izgublja s Sacramentom, ki je pred tem doživel najtežji poraz na domačem parketu. In Dallas je proti tej ekipi zmogel dati le 99 točk," je še naprej brutalno udrihal Bayless.

Luka Dončić v povprečju dosega 28,6 točke, 8 skokov in 8,9 podaje. Dallas je v tem trenutku s 36 zmagami in 28 porazi na petem mestu zahodne konference.

Članki iz rubrike