princ filip, princ harry Svet24.si

Se je princ Harry spravil na pokojnega Filipa?

darja Svet24.si

Darja Gajšek ima ob rojstnem dnevu le eno željo

UV-jelincic family M24 Reporter.si

Jelinčiču se mudi še pred poletjem končati ...

Anthony Fauci Svet24.si

Cepiva so »verjetno učinkovita« tudi proti ...

20210301-01049413 Necenzurirano

Parlamenta ni sesula opozicija, ampak vlada ...

ana-soklič Odkrito.si

Evrovizija: Ana Soklič je svoj nastop opravila ...

franco-battiato Odkrito.si

Lepo potuj, maestro!

STA
STA
0 02.05.2021 18:19:53

CELJANKE zmagale v Kranju in povedle z 2:0

alesfevzer.com
V drugi finalni tekmi 1. slovenske košarkarske lige za ženske je Cinkarna Celje danes v Kranju premagala Triglav z 68:43 in v zmagah povedla z 2:0. Tretja finalna tekma bo v torek, 4. maja v Celju.

Po gladki zmagi branilk naslova državnih prvakinj na prvi tekmi finala v Celju, je ekipa Triglava na drugi tekmi z določenimi prilagoditvami želela iztržiti bolj ugoden rezultat. A so bile Celjanke tudi v drugo bolj kvalitetne nasprotnice in si zagotovile še drugo zmago v finalni seriji.

V prvi četrtini so sicer bolje začele Kranjčanke in povedle z 10:6, vendar so Celjanke odgovorile z delnim rezultatom 15:0 in domači ekipi niso dovolile odprtih metov, s tem pa so si že v prvi četrtini nabrale prednost 15 točk. Druga četrtina je bila bolj izenačena, a so igralke iz Celja še vedno kontrolirale potek srečanja in še rahlo povišale prednost na okroglih 20 točk ob koncu prvega polčasa.V tretji četrtini sta se ekipi izmenjavali pri izmenjavi izgubljenih žog, na začetku so Kranjčanke zmanjšale zaostanek na 16 točk, proti koncu četrtine pa so se Celjanke, ki so sicer v tretji četrtini izgubile največ žog, zbrale in prednost povišale na 25 točk ob zvoku sirene za konec tretje četrtine (35:60). V zadnjih desetih minutah so gostje, ki imajo daljšo klop in prednost v kakovosti, tekmo mirno pripeljale do konca in so tako le še eno zmago oddaljene do novega naslova državnih prvakinj.

Najboljši strelki pri Triglavu sta bili Rebeka Abramovič z 11 in Manca Vrečer z 10 točkami. Pri Celjankah se je napadalno najbolj izkazala Snežana Bogićević, ki je dosegla 18 točk, sledila ji je Lea Debeljak z 12.

Članki iz rubrike