Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
11.03.2021 07:27:57
Deli članek:

LUKAAAAA! Slovenski 'norec' je tekmeca poslal 'po burek', nato pa v ključnem trenutku naredil TOLE! NORO! (video)

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je Dallas Mavericks po zaostanku proti San Antonio Spurs popeljal do zmage s 115:104, še četrte v nizu. Dončić je ob blesteči predstavi dosegel 33. trojni dvojček kariere z 22 točkami ter po 12 skoki in podajami.

Dončić je dosegel osmi trojni dvojček to sezono, njegovi Mavericks pa so po premoru nadaljevali tako, kakor so končali – z zmago. Zanje je bila to še četrta zaporedna, skupno pa 11. na zadnjih 14 tekmah. Le deset igralcev v zgodovini lige NBA je v karieri nabralo več trojnih dvojčkov, kot jih ima sredi tretje sezone v karieri Dončić. Josh Richardson je k zmagi dodal 12 točk, Maxi Kleber 11, Cauley-Stein pa deset. Dončić je tudi tokrat blestel z izjemnimi potezami, najbolj pa je izstopal 'vrtiljak', na katerega je poslal Dejounteja Murrayja in nato hladnokrvno zadel za tri točke. 


"Počutim se, da sem na pravi poti. Še vedno me čaka precej dela. Po operaciji občutek v nogi ni enak kot prej," je po zmagi Dallasa dejal Porzingis, ki je 28 točkam dodal še 14 skokov. Trener Dallasa Rick Carlisle je Latvijca označil za "izjemnega". "Odlično je igral v obrambi, podajal je žogo, prestrezal na igrišču. Premikal se je odlično. Opravil je skoraj vse," je o dobri predstavi latvijskega košarkarja menil Carlisle.

Pri San Antoniu, ki je zgrešil kar 11 zaporednih metov v zadnjih osmih minutah tekme, se je najbolj izkazal nekdanji član Toronta DeMar DeRozan, ki je zbral 30 točk in 11 podaj. Naslednja tekma Dallas čaka v gosteh pri Oklahoma City Thunderju.