psihoterapija, pogovor Svet24.si

Je novi predlog zakona o psihoterapiji za ljudi ...

callinectes-sapidus, sinja-plavajoča-rakovica Svet24.si

Severnemu Jadranu preti katastrofa: Te »morilke ...

PREMOGOVNIK VELENJE Necenzurirano

Odločilni meseci za usodo TEŠ6: zapiranje ...

bezigrad hisa nepremicnine 1 Reporter.si

Našli smo daleč najdražjo hišo v Sloveniji: ...

kongresni trg bobo 1 Ekipa24.si

Ponos do neba! Fantastični slovenski junaki se se...

luka-pangos Njena.si

Ljubezenska preizkušnja zmagovalca MasterChefa

doncic 1 Ekipa24.si

Dončić po blamaži proti Hrvatom ni ovinkaril in...

ku
ku
0 11.03.2021 00:54:16

ŠKANDAL PRI DRAGIĆEVIH! Odpoved zaradi rasizma med igranjem videoiger, ZNANA JE KAZEN (VIDEO)

Reuters
Soigralec Gorana Dragića se je znašel v središču prav posebne preiskave.

Košarkar Miamija Meyers Leonard v tem trenutku ni več član moštva. Ali ga bo Miami za stalno postavil na hladno, bo znano po koncu preiskave, ki pravkar poteka. In razlog? Rasistične izjave med igranjem videoigre, ki se je preko streama prenašala v širni svet. "Je*eni stahopetci. Ne merite je*eno v mene. Kike B*tch," so bile besede Leonarda. V sicer s kletvicami podprtim sovražnim govorom največjo težavo predstavlja beseda 'kike', ki je grdo in rasistično ime za člane židovske skupnosti v ZDA.

leonard
Profimedia


Vodstvo lige NBA ni niti za trenutek oklevalo in na osnovi videoposnetka takoj začelo s preiskavo, Leonarda pa je klub za nedoločen čas suspendiral. In zaključek? Košarkarju so za en teden prepovedali nastopanje na tekmah, hkrati pa so mu izrekli tudi plačilo globe v višini 50.000 ameriških dolarjev (41.761 evrov).


Zanimivo: kmalu zatem, ko je igralec izgovoril sporne besede, mu je zazvonil telefon, med pogovorom pa se je povsem zresnil in prijatelju, s katerim je igral igro, dejal, da ga je klicala žena in da mora hitro oditi. Še isti večer se je javno opravičil za izrečene rasistične besede. Izjavil je, da se ni zavedal žaljivega pomena besed. Trenutno poškodovani center bo po navedbah NBA moral sodelovati tudi v obveznem programu kulturne raznolikosti.

"Miami Heat ostro obsoja uporabo kakršne koli oblike sovražnega govora," so sporočili iz ekipe. "Besede, ki jih je uporabil Meyers Leonard, so bile napačne in od nikogar, ki je povezan z našo franšizo, ne bomo prenašali sovražnega govora," so zapisali pri Miamiju.

Značke: miami-heat, liga-nba

Članki iz rubrike