reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 20.01.2021 07:25:37

Vroči srbski zvezdnik se ne ohlaja, do priložnosti tudi Čančar

Profimedia
V severnoameriški košarkarski ligi NBA je ponoči igral Vlatko Čanćar in se v domači dvorani z Denver Nuggets veselil zmage proti Oklahoma City Thunder s 119:101. Čančar je bil na parketu štiri minute, zgrešil oba meta na koš, zbral pa dva skoka in tekmecem ukradel eno žogo.

S sedmimi zmagami in sedmimi porazi je Denver zdaj uvrščen na sredini lestvice na zahodu. Po dveh dneh počitka ekipo iz Kolorada čaka gostovanje pri četrtouvrščenem Phoenixu.

Na tekmi je še enkrat blestel srbski center Nikola Jokić s 27 točkami in 12 skoki. Monte Morris je dosegel 22 točk, Gary Harris 20, Paul Millsap pa z 21 točkami in 12 skoki prav tako dvojnega dvojčka kot Jokić. Pri Oklahomi je imel z 20 točkami najboljši strelski večer Luguentz Dort, a je 15 košev dosegel že v prvem delu.


Tekmo je Denver odločil v drugi in tretji četrtini, ki ju je dobil za 13 in 10 točk. Gostitelji so bili boljši predvsem v skoku, ki so ga dobili z 58:41.

V drugi tekmi večera je Utah premagal New Orleans Pelicans s 118:102 in se z 10. zmago prebil na drugo mesto v ligi in na zahodu za Los Angeles Lakers. Pri zmagovalcih je z 28 koši izstopal Donovan Mitchell, Zion Williamson jih je za New Orleans dosegel kar 32.

V noči na četrtek bosta aktivna še druga slovenska košarkarja v ligi. Luko Dončića in njegov Dallas čaka gostovanje v Indianapolisu, Goran Dragić bo z Miamijem gostoval v Torontu.

Značke: košarka, nba

Članki iz rubrike