Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ku
ku
0 17.11.2020 07:13:55

Legendarni SLOVENSKI KOŠARKAR zdaj TRENER V LIGI NBA! Pomagal bo Dončićevemu nasledniku!

Reuters
Beno Udrih je postal član trenerskega štaba v ligi NBA.

Čeprav je Beno Udrih, ki je nazadnje igral za Žalgiris, pri svojih 38 letih še upal, da bi še nadaljeval svojo igralsko kariero, pa je zdaj postalo jasno, da je zaključil igralsko kariero. In se podal v nekaj velikega.

7a27a0fb662d45feb207b395ffeaaa7f.jpeg

Udrih je namreč postal član trenerske ekipe v ligi NBA, in sicer pri New Orleansu, kjer med drugim igra 'naslednik' Luke Dončića Zion Williamson. Udrih, ki je osvojil dva prstana v ligi NBA s San Antoniom (2005, in 2007), se je pri Pelicansih pridružil izkušenemu trenerju Stanu Van Gundyju, ki je pretekli mesec prevzel ekipo, Udrih pa bo imel vlogo razvojnega trenerja. Van Gundy je pripeljal pet novih trenerjev, med njimi tudi nekdanjega slovenskega košarkarja.

Udrih, v ligi NBA je odigral 13 sezon med letoma 2004 in 2017, bo pri Pelikanih skrbel za razvoj košarkarjev, med njimi tudi za 20-letnega Williamsona, ki je leta 2019 postal prvi izbor nabora in velja za bodočega zvezdnika lige NBA, ter Brandona Ingrama in Lonza Balla.

Udrih je v najmočnejšem košarkarskem tekmovanju odigral 831 tekem, v povprečju pa je dosegel 8,4 točke in 3,4 podaje na tekmo. Na naboru leta 2004 je bil izbran kot 28. Igral je za San Antonio, Sacramento, Milwaukee, Orlando, New York, Memphis, Miami in Detroit.

Poleg tega je v profesionalni karieri igral še v Sloveniji (Hopsi Polzela, Union Olimpija), Izraelu (Maccabi Tel Aviv), Rusiji (Saratov), Italiji (Olimpia Milano) in Litvi (Žalgiris).

Značke: beno-udrih, nba

Članki iz rubrike