najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bencin Svet24.si

Če vlada ne bo posegla s trošarinami, bo bencin ...

bali Necenzurirano

Od Balija do Colorada in Angole: poslanski turizem...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Rod Stewart Odkrito.si

FOTO: Rod Stewart ujet v Ljubljani: “Resnično ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

STA
STA
3 01.09.2020 07:13:00

Luka DONČIĆ je bil nominiran za prestižno nagrado lige NBA, a IZGUBIL! Glasovanje je dvignilo ogromno prahu!

Reuters
Član moštva New Orleans Pelicans Brandon Ingram je igralec, ki je najbolj napredoval v severnoameriški košarkarski ligi NBA, je objavila liga NBA. Na drugo mesto v tem izboru se je uvrstil Bam Adebayo (Miami Heat), tretje mesto pa je pripadlo slovenskemu zvezdniku v ligi NBA Luki Dončiću.

Dončić je v letošnji končnici navduševal v dresu Dallasa, s katerim je igral v prvem krogu proti Los Angeles Clippers. Clippers so napredovali v konferenčni polfinale z izidom s 4:2 v zmagah.

Dončić je sezono končal s povprečjem 28,8 točke, 9,4 skoka in 8,8 podaje. Ob tem je zbral 17 trojnih dvojčkov, 39 dvojnih dvojčkov, bil pa je tudi v začetni peterki tekme zvezd.


V mehurčku v Orlandu, kjer so potekali zaključni boji rednega dela in končnica, je njegova statistika še bolj impresivna - 31 točk na tekmo, 9,8 skoka in 8,7 podaje. Na šestih tekmah je dvakrat posegel po trojnem dvojčku, v spominu pa bo ostala njegova predstava na četrti tekmi, ko je ob zvoku sirene zadel trojko za zmago. To tekmo je končal pri 43 točkah, 17 skokih in 13 podajah.

V glasovanju predstavnikov medijev v ligi NBA za priznanje za igralca, ki je najbolj napredoval v ligi NBA, je Ingram prejel 326 točk, 31 točk manj je dobil soigralec Gorana Dragića pri Miamiju Adebayo, Dončić pa je prejel vsega skupaj 101 točk. Na četrto mesto se je uvrstil igralec Boston Celtics Jayson Tatum (57 točk), peti je bil košarkar Charlotte Hornets Devonte Graham (50 točk).

Ingram je redni del sezono končal s povprečjem 23,9 točke, 6,1 skoka in 4,2 podaje na tekmo.

Značke: košarka, nba

Članki iz rubrike