sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

kmetijaa11 Njena.si

Kmetija: Novi tekmovalci vas bodo prikovali pred ...

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

ku
ku
1 31.08.2020 00:15:19

PRAVLJICE JE KONEC! Fenomenalni Dončić se je boril sam, odhaja z rekordnimi številkami in dvignjeno glavo (VIDEO)

Reuters
Luka Dončić je z Dallasom končal sezono, LA Clippersi so v prvem krogu končnice namreč dosegli še četrto zmago in napredovali v polfinale zahodne konference.

Pričakovano, v skladu z napovedmi. A ni bilo metle, nikakor. Da se bo serija s favoriziranim moštvom iz Los Angelesa, ki po krepitvi ekipe v tej sezoni odkrito napada prvi naslov prvaka v ligi NBA, končala ekspresno hitro, po vsega štirih tekmah, je bila vendarle slaba napoved. Dončić je blestel, in če bi mu v še večji meri pomagali soigralci, če se denimo zaradi poškodbe kolena dokončno ne bi "ugasnil" Latvijec Kristaps Porzingis, bi se dvoboj med Mavericksi in Clippersi nemara končal drugače.

Po tisti nori trojki Dončića v podaljšku četrte tekme in izenačenju serije je tekmec pokazal, zakaj mu pripada vloga favorita. Peta tekma je bila enosmerna ulica, v šesti pa Dallas ni bil brez možnosti.

doncic 2
Reuters


Čeprav so Clippersi povedli s 7:0, se je že v prvi četrtini razmerje moči uravnotežilo. Živčnost dvoboja je z neokusnim prekrškom ali kar zverinskim napadom na Dončića, po kateri so ga sodniki upravičeno izključili, do neslutenih višav popeljal Marcus Morris, ki se je na Ljubljančana spravil že na peti tekmi - namerno je stopil na njegov poškodovani gleženj.

Dallas je povedel za pet točk (34:29), od sredine druge do sredine tretje četrtine pa so košarkarji iz Los Angelesa naredili delni izid 29:7 in povedli s 77:54. Kazalo je, da je dvoboj odločen, a s tem se Dončić ni strinjal. V nekaj zaporednih akcijah je neusmiljeno polnil koš tekmeca, podpisal se je pod devet točk v tistem obdobju tekme in zaostanek svojega moštva lastnoročno zmanjšal na znosnih 11 točk (85:74).

S trojko čudežnega Slovenca je v začetku zadnjega dela igre Dallas zaostaja le še za šest točk, a tesne končnice vendarle nismo dočakali. Clippersi so bili preprosto premočni (111:97), Dončić pa na drugi strani - preveč osamljen. Na koncu je parket (in s tem mehurček v Orlandu) zapustil z dvignjeno glavo, na svoji zadnji tekmi v tej sezoni je dosegel 38 točk (najboljši strelec tekme) ter po devet skokov in podaj. Na drugi strani je bil pričakovano najboljši Kawhi Leonard s 33 točkami in 14 skoki.

doncic 1
Reuters

Članki iz rubrike