Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 30.08.2020 15:51:05

Družina Jacoba Blaka se je Milwaukeeju zahvalila za bojkot

Reuters
Družina Jacoba Blaka, ki so ga policisti sedemkrat ustrelili v hrbet v mestu Kenosha v Wisconsinu, se je zahvalila košarkarskemu moštvu Milwaukee Bucks za bojkot v ligi NBA, poroča francoska tiskovna agencija AFP. To je sprožilo verižno reakcijo odpovedi in prestavljenih tekem v ameriških športih v boju proti rasni nestrpnosti.

"Dobili smo telefonsko številko družine in govorili z Jacobovim očetom, ki nam je v solzah razložil, kako močno sporočilo smo s tem poslali njemu in celotni družini," je po peti tekmi prvega kroga končnice proti Orlando Magic dejal Giannis Antetokounmpo.

Prvi zvezdnik je tri dni po nadaljevanju končnice in napredovanju v konferenčni polfinale vzhoda po četrti zmagi nad Orlandom dejal, da je bil pogovor z družino Blake pomembnejši od dogajanja na parketu v floridskem mehurčku.


Mesto Kenosha, kjer se nadaljujejo protesti proti policijskemu nasilju in rasni nestrpnosti, leži blizu Milwaukeeja, zaradi česar so bili igralci Bucks še toliko bolj šokirani zaradi incidenta, po katerem je 29-letni Blake ostal hrom.

Bojkotu najboljšega moštva rednega dela lige NBA so se s tekmovalnim premorom pridružili tudi v ženski košarkarski ligi WNBA, nogometni ligi MLS, bejzbolski ligi MLB, hokejski ligi NHL ter na teniških turnirjih ATP in WTA v New Yorku.

Liga NBA je dejavnosti v končnici nadaljevala v soboto zvečer s tekmo Milwaukeeja in Orlanda (118:104).

Značke: košarka, zda, rasizem, šport

Članki iz rubrike