profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ku
ku
2 16.08.2020 13:55:18

POKOPAL GA JE SLOVENEC! Zdaj že nekdanji GM Sacramenta Vlade Divac POJASNIL, zakaj na naboru NI IZBRAL Dončića

Ko je izpustil Dončića in namesto njega raje izbral Marvina Bagleyja III, si je v resnici izkopal jamo.

Trajalo je dve leti, ves ta čas je moral nekdanji srbski košarkar poslušati kritike na svoj račun. Potem ko je Phoenix pričakovano izbral junaka Arizone Deandreja Aytona, je imel Divac vse v svojih rokah, a namesto čudežnega Slovenca s prstom pokazal na nekoga drugega. In to je bil v resnici njegov konec, to je bilo dvoletno 'umiranje na obroke'. Zdaj je pod težo pritiskov vendarle odstopil in že pojasnil svojo odločitev.

Po besedah Srba je bila odločitev na takratnem naboru izključno njegova. "To je bila moja odločitev. In celo še danes verjamem, da ima Marvin velik potencial, vendar potrebuje več časa, da to tudi dokaže na igrišču. Prepričan sem, da bo vsem dokazal, da se motijo, ampak v tej ligi moraš biti takoj 'pravi'. Ljudje nimajo potrpljenja in tega se zavedam," je razlagal Divac. Naj ima Marvin še tako velik potencial, bolj ali manj je jasno, da je bil na naboru leta 2018 Luka Dončić z naskokom glavni dobitek. In ta je po napaki Divca in po dogovoru z Atlanto pripadel Marku Cubanu oziroma Dallasu.



Nekdanji košarkar Los Angeles Lakersov, Charlotta in Sacramenta v ligi NBA je še pripomnil, da je v tej ligi težko zmagovati, sam pa bo povsem zadovoljen šele takrat, ko bo začel nizati zmage Sacramento. "Hvaležen sem, da sem imel priložnost biti GM Sacramenta. Nikogar ne bom 'porinil pod avtobus'. Nikoli ne veš, kdaj dobiš drugo priložnost. Tisto, kar je precej pomembnejše od cilja, je način, kako se obnašaš na poti do cilja."

Divac je bil generalni direktor Kraljev pet let.

Članki iz rubrike