reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Saša Broz in hči Sara Zidarić Njena.si

Pravnukinja Josipa Broza Tita spremenila priimek

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ku
ku
0 05.08.2020 07:19:13

Noro, kaj Slovenca delata v 'mehurčku'! Dragić spet navduševal, a v zadnjih sekundah sta sledila šok in huda bolečina (video)

Reuters
Le nekaj ur po zmagi Luke Dončića in njegovega Dallasa je do pomembne zmage prišel tudi Miami z Goranom Dragićem. Kapetan zlate slovenske vrste z Eura 2017 je s soigralci s 111:106 premagal Boston Celtics.

Čeprav so košarkarji Miamija nastopili brez Jimmyja Butlerja, ki si je poškodoval gleženj na prejšnji tekmi, so Keltom pokazali, da se ne bodo kar predali v boju za številko 3 v vzhodni konferenci. Bam Adebayo je zbral 21 točk in 12 skokov. "Veliko fantov je danes pokazalo pravi karakter. Te tekme ne bi dobili, če bi dobro igrala le dva ali trije košarkarji. Danes so se res izkazali in točno to bomo potrebovali tudi na naslednjih tekmah," je svoje varovance po tekmi pohvalil trener Miamija Eric Spoelstra.

Duncan Robinson je k zmagi dodal 21 točk, Dragić, ki je bil ključen v odločilnih trenutkih tekme, v zadnjih sekundah pa je za nekaj sivih las poskrbel z zvinom gležnja in s predčasno potjo v slačilnico, jih je zbral 20 s klopi, Kelly Olynyk 15, Tyler Herro pa 11. Dragić je v zadnjih sekundah nerodno pristal na levem gležnju in odšepal v slačilnico, a je rentgenski pregled pokazal, da so kosti ostale cele, poroča ameriški ESPN.

Slovenski veteran je po tekmi na Twitterju pohvalil soigralce. "Super smo se pobrali danes! Ponosen sem na soigralce, kako so prevzeli odgovornost!" Jayson Tatum je bil prvi strelec Bostona s 23 točkami, Jaylen Brown je zbral 13 točk in deset skokov, Gordon Hayward in Kemba Walker pa sta vsak prispevala po 15 točk.

Naslednja tekma košarkarje Miamija v mehurčku na Floridi čaka v četrtek, ko se bodo pomerili z Milwaukee Bucks.

Značke: goran-dragić, miami

Članki iz rubrike