požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

zaprti-menedžerji Necenzurirano

Racman na Dobu: kdo od znanih menedžerjev je pred...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

STA
STA
0 04.07.2020 11:37:40

Klemen PREPELIČ podpisal pogodbo! Vabil ga je Igor KOKOŠKOV v Fenerbahče, odločil se je, da ...

Slovenski košarkar Klemen Prepelič ima nov klub.

Po dveh sezonah pri Realu in lanski posoji pri Joventutu se Bistričan seli v Valencio. To je klub potrdil na spletni strani. Prepelič, ki je imel na mizi tudi ponudbo turškega Fenerbahčeja, je z novim klubom podpisal pogodbo do konca sezone 2021/22.

Sedemindvajsetletni slovenski reprezentant je v letošnji sezoni kot posojen košarkar Reala blestel v dresu Joventuta v španskem prvenstvu ter ga zaključil kot najboljši strelec. Izbran je bil tudi v idealno peterko španskega državnega prvenstva. V povprečju je v prvem delu sezone v ligi ACB dosegel 22,3 točke na tekmo. Vključno z drugim, pokoronskim delom pa 21,7 točke na tekmo.

Prepelič je v letošnji sezoni za Joventut, kjer igra tudi Alen Omić, odigral 23 tekem v rednem in štiri tekme v drugem delu prvenstva, ki je bil posledica novega koronavirusa. Na igrišču je v povprečju preživel nekaj več kot 27 minut. Ob izjemnem strelskem izkupičku je dodal še 1,7 skoka in 3 podaje na tekmo za povprečni sezonski indeks 19,0.


Zdaj se po dveh sezonah pri Realu, pri katerem se ni prebil med ključne košarkarje, seli h konkurentu Valencii, ki je redni del sezone končala na sedmem mestu. V drugem delu pa je v boju za naslov prvaka obstala v polfinalu, kjer jo je ugnala Baskonia z Zoranom Dragićem.

Prepelič je držal obljubo, da bo ostal v Španiji. K sebi ga je po pisanju španskih in turških medijev vabil tudi Fenerbahče, ki ga je po odhodu slovitega Željka Obradovića prevzel nekdanji slovenski selektor Igor Kokoškov. Največji uspeh v karieri je Prepelič doživel prav s srbskim trenerjem, ki se je na klopi slovenske reprezentanco leta 2017 veselil naslova evropskih prvakov.

Prepelič je v karieri na slovenskih tleh nosil drese Branika iz Maribora, kjer je začel člansko kariero, ter Heliosa in Union Olimpije. V tujini je igral za turški Banvit, nemški Oldenburg ter francoska kluba Limoges in Levallois preden je odšel v Španijo k Realu. Ta ga je v letošnji sezoni posodil Joventutu iz Badalone.

V klubski karieri je osvojil naslov slovenskega pokalnega prvaka leta 2013, v Španiji pa je osvojil superpokal in prvenstvo v dresu Reala v sezoni 2018/19.

Članki iz rubrike