900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ue
ue
0 04.07.2020 08:27:47

Oh, ta PREKL.TI VIRUS! Luka Dončić objavil sporočilo, ob katerem ne boste ostali hladni! Za slovenske otroke gre!

Reuters
Luka Dončić se zaveda svoje družbene odgovornosti.

Kot eden največjih svetovnih košarkarskih zvezdnikov ve, da ima moč kaj narediti in spremeniti tudi na drugih področjih. Pomoč otrokom je eden teh. V sodelovanju z nogometašem Jako Bijolom in nekdanjim hokejistom Robertom Kristanom so tako ustanovili fundacijo Uresničimo sanje, s katero bi, kot so ob ustanovitvi zapisali, radi
pomagali otrokom iz socialno šibkejših družin, da bi se lahko ukvarjali s športom, ki jih veseli in za katerega pokažejo nadarjenost.


Osnovni namen fundacije je pomoč pri plačevanju vadnin za osnovnošolske otroke, finančna pomoč pri nabavi opreme, udeležbi na tekmovanju ali poletnih kampih
matične zveze, lahko pa fundacija s posameznimi akcijami zbira sredstva za točno določen name. Prav zbiranju sredstev bi bilo namenjeno druženje, ki bi moralo danes potekati na Bledu, a je zaradi koronavirusa odpadlo. Ob tem je Dončić na svojem Twitterju objavil naslednje sporočilo:

"Danes bi moral biti zelo poseben dan, če bi okoliščine to dovoljevale. Na Bledu bi morala potekati prva dobrodelna prireditev naše fundacije 'Uresničimo sanje'. V veliko čast bi mi bilo gostiti goste z vsega sveta, prijatelje in športne kolege, ki bi mi pomagali, da se slovenskim otrokom izpolnijo sanje. Prepričan sem, da bomo naslednje leto tam v še močnejši zasedbi in da bomo imeli čudovit dan. Do takrat pa bomo z ambasadorji fundacije skupaj delali in se trudili izpolniti naše cilje, da spravimo nasmeh na usta čim večjega števila otrok."

Članki iz rubrike