klemen boštjančič Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

ku
ku
0 03.07.2020 00:21:58

Da bi se odpovedal končnici lige NBA zaradi EPIDEMIJE KORONAVIRUSA?! Luka DONČIĆ z jasnim in glasnim odgovorom!

Da bi Luka Dončić okleval glede nadaljevanja lige v Orlandu? Ah, če tako mislite, ga res ne poznate.

"Nikoli nisem okleval," je mladi slovenski zvezdnik odločno zatrdil na posebnem spletnem klepetu z ameriško sedmo silo, potem pa takoj pristavil: "Vedno sem želel igrati. Pogrešam košarko. Glede mene nikoli ni bilo vprašanja. Želim igrati."

V ZDA se je vrnil 22. julija. Za zdaj vadi individualno, ekipa bo skupaj trenirala šele v Orlandu, kamor odhaja 8. julija, torej prihodnjo sredo. "Lepo se je bilo vrniti v Dallas in se spet srečati s soigralci. Najraje bi takoj zaigrali drug proti drugemu ali tri na tri, ampak ne moremo," je dejal Dončić. Na Floridi bo s soigralci treniral tri tedne, prva tekma pa ga čaka na zadnji julijski dan. Osem tekem trajajoči redni del se bo začel z dvobojem proti Houstonu, potem pa bodo sledili Phoenix, Sacramento, Los Angeles Clippers, Milwaukee, Utah, Portland in za konec (13. avgusta) še enkrat Phoenix.


Čeprav bo minilo več kot štiri mesece od zadnje tekme v prvi polovici marca, po mnenju Dončića kemija v ekipi ne bi smela predstavljati težave. Novinarje je zanimalo, kako vidi sodelovanje s Kristapsom Porzingisom, s katerim bi morala tvoriti 'ubijalski' dvojec. "Dobro se razumeva na parketu, žal pa zaradi poškodb nisva skupaj odigrala veliko tekem. Najina uigranost bo iz dneva v dan boljša," je zatrdil Dončić.

Kot je dejal, bo pristop v Orlandu ne glede na posebne okoliščine enak. "Vse ostaja enako kot vselej. Rutina je enaka. Brez gledalcev na tribunah bo nekoliko nenavadno, ampak rutina ostaja enaka kot vselej." Ker bodo tribune samevale in bo v dvorani nenavadna tišina, bo to posebna izkušnja. "Iskreno, ne vem, kaj naj pričakujem. Kaj takšnega še nisem izkusil. Uživam, ko igram pred navijači, ki povzročajo hrup. V tem pogledu bodo to res nenavadne tekme."

Dončić je pred prekinitvijo igral na ravni MVP-ja, torej najboljšega igralca sezone. Ob njegovem imenu so zapisane spoštovanja vredne številke – 28,7 točke, 9,3 skoka in 8,7 podaje. Dallas je s 40 zmagami in 27 porazi na sedmem mestu zahodne konference. V Orlandu Dončić, normalno, želi zmagovati: "Na čim več tekmah in pa želimo igrati brez pritiska, želimo se zabavati in doseči naš cilj."

Značke: luka-dončić, nba, dallas

Članki iz rubrike