Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

ku
ku
0 02.07.2020 20:59:19

Hej, Wojnarowski! POMEŠAL si pojme, oziroma NIMAŠ POJMA! DRAGIĆEV ODZIV pojasni VSE! (foto)

Da sta bila Goran Dragić in Luka Dončić ob srbskem selektorju Igorju Kokoškovu leta 2017 najzaslužnejša za osvojitev naslova evropskih prvakov, ni nobenega dvoma.

Takisto je povsem jasno, da je pred slabimi tremi leti Slovenijo na streho Evrope popeljal predvsem kapetan Dragić, ki je bil na koncu tekmovanja tudi izbran za najboljšega posameznika evropskega prvenstva. Takrat komaj polnoleteni Dončić je bil izjemno pomemben kamenček, ki ga je slovenski mozaik do tedaj tako močno pogrešal. Brez njega Gogiju gotovo ne bi uspelo.

Verjetno je vsem trem glavnim junakom slovenske košarkarske pravljice vse to kristalno jasno, ne pa tudi priznanemu ameriškemu analitiku Adrianu Wojnarowskemu. Slednji je namreč današnjo novico, da bo Kokoškov na klopi Fenerbahčeja zamenjal Željka Obradovića, pospremil z objavo na twitterju, v kateri je med drugim tudi zapisal: "... sodeloval je pri zlati kolajni Slovenije, ki jo do naslova evropskih prvakov popeljal Luka Dončić ..."

wojnarowski


Goran Dragić je objavo komentiral z zelo pomenljivim čustvenim simbolom. Ne gre dvomiti, da se močno strinja tudi Dončić. Navsezadnje je starejši od bratov Dragić v povprečju dosegal 22,6 točke, trinajst let mlajši someščan pa 14,3 točke. Oba sta bila izbrana v idealno peterko, Goran pa je bil - kot že rečeno - MVP prvenstva.

Članki iz rubrike