gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ue
ue
0 23.05.2020 21:23:22

Nemci JEZNI na Slovenca! 'POKASIRAL DENAR, potem pa rekel, da ne bi več igral!'

Profimedia
Zanimiva zgodba o razhodu Jana Špana z nemškim klubom.

Kolegi iz časnika Ekipa SN so se pred dnevi razpisali o Janu Španu in njegovem predčasnem prihodu domov. Takole je med drugim pisalo:

Po dveh sezonah v Olimpiji, jo je Špan lansko poletje mahnil v Nemčijo. Pogodbo je podpisal s Crailshaimom, s katerim je bil hit te sezone v bundesligi. Do prekinitve je bil klub na odličnem tretjem mestu, ambiciozno bo šel tudi na zaključni turnir v Münchnu. A brez Špana. Ta je pred dvema tednoma prekinil svojo pogodbo s Crailsheimom.

Kaj se je zgodilo? "To sem storil zaradi poškodbe," je dejal, ko smo ga vprašali za razlog. "Imel sem težave s hrbtom. Osem tednov nismo mogli normalno trenirati in ne bi se mogel pravočasno pripraviti na nadaljevanje, na zaključni turnir v Münchnu. Povedal sem jim, da zaradi hrbta ne bi mogel normalno igrati, zato smo se dogovorili za prekinitev pogodbe," je dodatno pojasnil. A zanimivo je, da je bila na klubski spletni strani ob novici, da je ekipa spet začela trenirati v manjših skupinah, objavljena fotografija, na kateri je bil prav Špan. To je bilo osmega maja, prav na dan, ko je prekinil pogodbo. "Fotografija je sicer stara. Sem pa sicer poskusil priti v ritem, a sem videl, da imam še vedno iste probleme s hrbtom in da ne bom mogel opraviti celotne sanacije ter se dobro pripraviti na turnir, zato smo se odločili za prekinitev."


NE MOREM NADALJEVATI
Smo? V klubu so bili, po povedanem sodeč, neprijetno presenečeni in razočarani. Očitali so vam, da ste pobrali denar v času karantene, ko se ni treniralo in igralo, potem pa naenkrat dejali, da odhajate. Vaš komentar? "Bili so razočarani, saj so hoteli na zaključnem turnirju imeti vse igralce. A denarja jim nisem pobral. To je bilo bolj tako predstavljeno z njihove strani. Nisem bil plačan za nič, česar nisem oddelal. Glede tega se jim ni zgodila nobena velika krivica. Kvečjemu bi rekel, da sem bil fer in jim povedal, naj najdejo igralce, ki so zdravi in bodo lahko odigrali do konca. Sam v tem trenutku ekipi ne morem pomagati. Težave se vlečejo že nekaj časa, na dveh od zadnjih treh tekem pred prekinitvijo že nisem igral. Potem nisem imel dostopa do fizioterapevtov, do fitnesa, in enostavno nisem mogel sanirati hrbta. Verjamem, da so si v klubu želeli, da vsi igramo, a ni šlo, na žalost jaz ne morem nadaljevati," je dejal Špan.

DIREKTOR KLUBA: SLAB PRIOKUS
V Crailsheimu jih je prekinitev pogodbe Špana milo rečeno negativno presenetila. Na klubski spletni strani je bil objavljen pogovor z direktorjem Martinom Romigom, ki je govoril o tem, da jih je Španov agent obvestil o prekinitvi pogodbe. "Ta informacija nas je močno prizadela," je govoril Romig, ki se po lastnih besedah zaveda, da je v obdobju koronavirusa marsikaj drugače in da je treba razumeti posamezne primere. "Toda priti po skoraj dveh mesecih in reči, da zdaj ne bi več igral, hkrati pa 'pokasirati' denar za zadnje tedne, ko se ni igralo ... Tu nekaj ni v redu. Pri tem je ostal slab priokus," je dejal direktor kluba.

Na vprašanje, kaj je Špana spodbudilo k tej odločitvi, je Romig odgovoril: "Razlogov je zagotovo veliko: strah pred poškodbami, strah pred korono, skrb za družino ... Kakšen je pravi razlog, lahko na koncu pove samo Jan. Njegova poteza pa nas je zelo razočarala. Z vsemi igralci smo imeli zelo pošten odnos. Držali smo se pogodb, enako si seveda želimo od igralcev. Mislim, da so to dolžni klubu in navijačem. Na žalost v teh časih nimajo vsi enakega solidarnostnega vedenja. Toda, imamo neverjetne navijače in sponzorje, tu pa govorimo o enem igralcu, ki zdaj ni več naš član. Take stvari se dogajajo v življenju."

Značke: jan-špan, crailsheim

Članki iz rubrike