turban eva mendes Dobra karma

Znana lepotica bi bila v samostanu, če bi nune ...

Jelena Karleuša Svet24.si

FOTO: Karleuša je tokrat presegla samo sebe

JANSA FB obljuba migranti Reporter.si

Število nezakonitih prehodov meje tudi pod ...

bejrut Svet24.si

FOTO in VIDEO: Grozljivi prizori iz Bejruta: umrlo...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Občino Izola tresejo tudi nepremičninski posli

rtvs, radiotelevizija slovenija Odkrito.si

Počasen razpad RTV SLO

Tanja Žagar Njena.si

On je del življenja Tanje Žagar že 38 let

nu
nu
0 05.05.2020 12:46:23

IZGUBLJEN ZA SLOVENIJO?! Dončić želi igrati, a TALE NAČRT NBA to preprečuje! Zbogom, olimpijske?!

Reuters
Vse bolj jasno se oblikuje načrt lige NBA za naslednje mesece in leta.

Liga NBA še išče načine za dokončanje aktualne sezone, hkrati pa postaja vse bolj jasno, kaj bo to pomenilo za naslednjo sezono. Kot poročajo najbolje obveščeni ameriški novinarji, je vodstvo lige zdaj izjemno naklonjeno temu, da bi ne glede na način razpleta tega tekmovalnega obdobja novo sezono zagnali na božični dan letošnjega leta. Božič je tradicionalni NBA-termin, ko so bile po navadi na sporedu najbolj spektakularne tekme, vodstvo lige pa bi to zdaj rado izkoristilo za otvoritveni večer. 

Tekmovanje bi nato potekalo ob božičnega dne do velikega finala v avgustu, kar pa je časovnica, o kateri je NBA razmišljala že v preteklosti. Zaradi konkurence preostalih športov in dogodkov so namreč obstajale zelo močne teorije, da bi tovrstna prestavitev terminov košarkarski ligi občutno dvignila gledanost. Očitno bodo to zdaj lahko preizkusili v praksi, pri čemer pa dopuščajo možnost, da bi nato v ritmu od božiča do avgusta ostali za vedno. 

Pri čemer je kratkoročno za Slovenijo nepomembno, kje in kako bi bila liga NBA od leta 2021 naprej. Bi pa bilo zelo pomembno, če bi se za božič resnično začela sezona 2020/21. To bi namreč pomenilo, da bi bil Luka Dončić praktično izgubljen za olimpijske kvalifikacije v Litvi, največji in najbolj uspešni košarkarji iz lige NBA - bolj ali manj vsi tisti, ki bi se uvrstili v končnico - pa skoraj zagotovo tudi ne bi mogli zaigrati na igrah v Tokiu.  

Članki iz rubrike