mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
0 05.05.2020 12:46:23

IZGUBLJEN ZA SLOVENIJO?! Dončić želi igrati, a TALE NAČRT NBA to preprečuje! Zbogom, olimpijske?!

Reuters
Vse bolj jasno se oblikuje načrt lige NBA za naslednje mesece in leta.

Liga NBA še išče načine za dokončanje aktualne sezone, hkrati pa postaja vse bolj jasno, kaj bo to pomenilo za naslednjo sezono. Kot poročajo najbolje obveščeni ameriški novinarji, je vodstvo lige zdaj izjemno naklonjeno temu, da bi ne glede na način razpleta tega tekmovalnega obdobja novo sezono zagnali na božični dan letošnjega leta. Božič je tradicionalni NBA-termin, ko so bile po navadi na sporedu najbolj spektakularne tekme, vodstvo lige pa bi to zdaj rado izkoristilo za otvoritveni večer. 

Tekmovanje bi nato potekalo ob božičnega dne do velikega finala v avgustu, kar pa je časovnica, o kateri je NBA razmišljala že v preteklosti. Zaradi konkurence preostalih športov in dogodkov so namreč obstajale zelo močne teorije, da bi tovrstna prestavitev terminov košarkarski ligi občutno dvignila gledanost. Očitno bodo to zdaj lahko preizkusili v praksi, pri čemer pa dopuščajo možnost, da bi nato v ritmu od božiča do avgusta ostali za vedno. 

Pri čemer je kratkoročno za Slovenijo nepomembno, kje in kako bi bila liga NBA od leta 2021 naprej. Bi pa bilo zelo pomembno, če bi se za božič resnično začela sezona 2020/21. To bi namreč pomenilo, da bi bil Luka Dončić praktično izgubljen za olimpijske kvalifikacije v Litvi, največji in najbolj uspešni košarkarji iz lige NBA - bolj ali manj vsi tisti, ki bi se uvrstili v končnico - pa skoraj zagotovo tudi ne bi mogli zaigrati na igrah v Tokiu.  

Članki iz rubrike