jernej tozon Dobra karma

Napoved: do poletja 2023 se bo Čuku Jerneju ...

PinkBlackGreen_FINAL Svet24.si

RAZKRITO: S tem telefonom boste dobili največ za ...

planet1 - foto jaka koren Svet24.si

Najprej se je videlo iz vesolja, kar zdaj ...

čelik7 Svet24.si

Pavle Čelik: »Državljani se zavedajo svojih ...

kuzma, korona-virus, meja, mejni-prehod Necenzurirano

Ko te izsiljuje Dunaj, se ti stoži po Bruslju

jelena karleuša Odkrito.si

Ljubil naj bi jo znan turški igralec!

Šerbi Njena.si

Naprodaj hiša pokojne Šerbi

STA
STA
0 03.05.2020 15:29:16

V ZDA jih primanjkuje, liga NBA bi jih pa potrebovala 15 tisoč! Vse več negotovosti ...

Reuters
Po poročanju ameriške športne mreže ESPN v severnoameriški košarkarski ligi NBA ocenjujejo, da bi bilo za morebitno nadaljevanje sezone 2019/20 treba opraviti vsaj 15.000 testov na novi koronavirus.

Dva dneva za tem, ko so se predsedniki 30 franšiz lige NBA strinjali, da želijo končati letošnjo sezono, je liga izračunala, koliko testov bi bilo treba opraviti v tem primeru. Po podatkih novinarja ESPN Adriana Wojnarowskega, bi liga NBA morala opraviti vsaj 15.000 testov.

Vendar je komisar lige Adam Silver dejal, da ni naklonjen ideji, da bi liga porabila toliko testov, ko jih niti zdravstveno osebje nima dovolj, pravi Wojnarowski. Če bi prve ekipe od prihodnjega petka naprej uspele organizirati treninge v skupinah, v katerih bi bili največ štirje košarkarji, bi liga lahko prepovedala testiranja igralcev, razen v primeru, ko bi ti kazali simptome novega koronavirusa.NBA sicer še ni podala uradne izjave glede nadaljevanja sezone, na kar bo vplival tudi potek pandemije v ZDA. Po poročanju L'Equipe je eden izmed direktorjev Reutersu potrdil, da v primeru nadaljevanja sezone trenerji, starejši od 60 let, ne bodo smeli biti prisotni na tekmah za zaprtimi vrati.

Obenem se pojavlja tudi možnost, da bi se sezona 2020/21 začela šele decembra pred božičem in se končala julija ali avgusta. Če se bo letošnja sezona podaljšala do septembra ali celo oktobra, bo prestavitev prihodnje sezone neizogibna, piše ESPN.

Značke: nba, sezona, koronavirus

Članki iz rubrike