Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ku
ku
0 08.04.2020 08:24:07

VRHUNSKO! Dončić kmalu 1 na 1 proti LeBronu, Giannisu, Curryju!? In to kar na - TELEVIZIJI!? (video)

Reuters
To bi bilo spektakularno.

Ameriški mediji poročajo, da naj bi se liga NBA skupaj s televizijsko mrežo ESPN dogovarjala za prenos zares neverjetnega, spektakularnega dogodka v času karantene. Medtem ko cel športni svet stoji, naj bi ljudje, ki vodijo najmočnejšo košarkarsko ligo na svetu in ljudje, ki vodijo največjo športno televizijsko mrežo na svetu prišli na idejo, kako bi lahko vsaj malce zadovoljili vse ljubitelje košarke.

In ideja? Organizirali bi tekmovanje H-O-R-S-E, ki je med košarkarji eno najpopularnejših tekmovanj. Zakaj točno gre? Prvi tekmovalec se odloči, na kak način želi doseči koš. Po navadi gre za kakšen težak, zahteven met bodisi z velikanske razdalje bodisi s kakšno posebno tehniko. Če zadane koš, mora drugi tekmovalec to storiti na identičen način. Če drugi tekmovalec zgreši, dobi pripisano prvo črko. H. In tako naprej. Za drugi zgrešeni met dobi O, za tretjega R, četrtega S in petega E. Ko se enkrat izpiše beseda HORSE oziroma prevedeno konj, izgubi.

Za zdaj se pri NBA in ESPN še pogovarjajo, kako naj bi vse skupaj potekalo, najverjetneje bodo košarkarji svoje trike kazali v izolaciji, domači oziroma bližnji dvorani. Po poročanju ameriških medijev pa želijo v ligi NBA v to tekmovanje zvabiti vsa največja imena najmočnejše košarkarske lige na svetu. Ta imena že krožijo po medijih in med navijači. LeBron James, Giannis Antetokounmpo, Stephen Curry, James Harden in - Luka Dončić. Da, tudi ime slovenskega asa se pojavlja med potencialnimi tekmovalci. In priznamo, to je nekaj, kar bi si zares želeli videti.

Nekoč je bila igra H-O-R-S-E tudi del All Starja. Resda je tega že več desetletij, a vendar. V priloženem videoposnetku si lahko ogledate, kako sta se med seboj pomerila v tistih časih ena največjih zvezdnikov lige, Pete Maravich in George Gervin.

Značke: luka-doncic, nba

Članki iz rubrike