Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 07.04.2020 14:27:32

Kdaj bomo Luko DONČIĆA spet videli v dresu SLOVENIJE? Tu so vse podrobnosti!

Mednarodna košarkarska zveza (Fiba) bo v četrtek sporočila nov datum olimpijskih kvalifikacij ter razkrila usodo evropskih prvenstev, ki bi morala biti poleti 2021.

Prestavitev olimpijskih iger z leta 2020 na 2021 je za seboj potegnila kup sprememb v koledarjih športnih organizacij. Za leto 2021 je imela Fiba med drugim v načrtu evropski prvenstvi za ženske in moške.

Slovenija bi morala konec avgusta in septembra 2021 braniti moški naslov iz Istanbula 2017, ženske - med njimi verjetno tudi slovenska reprezentanca, ki je odlično začela kvalifikacije - pa imajo evropsko prvenstvo na sporedu v drugi polovici junija 2021.


Fiba mora sprejeti tudi odločitev glede celinskih in svetovnih prvenstev mlajših kategorij, ki so na sporedu letos poleti, prav tako pa mora sporočiti nov datum olimpijskih kvalifikacij. Med kandidati za nastop v Tokiu prihodnje leto je tudi Slovenija, ki bi morala konec junija igrati na kvalifikacijskem turnirju v Kaunasu.

Izvršni odbor Fiba Europe, v katerem Slovenijo zastopa predsednik KZS Matej Erjavec, bo preko video povezave zasedal danes in jutri, odločitve pa bo Fiba javnosti sporočila v četrtek.

Poleg Erjavca ima Slovenija še tri predstavnike v Fiba Europe. Generalni sekretar KZS Radoslav Nesterović je član komisije za tekmovanja, poslovni direktor KZS Aleš Križnar sodeluje v komisiji za finance, odvetnik KZS Samo Logar pa v komisiji za pravne zadeve.

Članki iz rubrike