mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ku
ku
0 20.03.2020 17:51:14

Slovenija na zadnji Dončićevi tekmi OSVOJILA AMERIKO, tu so ZGODOVINSKI posnetki (FOTO + VIDEO)

V času, ko so novice, ki niso povezane s koronavirusom, sila redke, se vrnimo dober teden nazaj.

Človek ima občutek, da karantena in s tem prekinitev vseh dogodkov traja že celo večnost, a v noči na prejšnji petek, torej pred dobrim tednom, so bile v Severni Ameriki odigrane zadnje tekme lige NBA pred prekinitvijo. Med drugim je Dallas z Luko Dončićem premagal Denver z Vlatkom Čančarjem, ki pa ni zaigral. A zvezde tistega večera v areni American Airlines so bili Dunking Devilsi, ki so ob spremljavi Golice s slovensko košarkarsko čarovnijo popestrili dogajanje. Svetovno znani akrobati so v Teksas potovali v sklopu partnerstva Slovenije z Dallasom.

S svojimi akrobacijami so fantje navdušili dvajsettisočglavo občinstvo, z uspešnim nastopom na tekmi lige NBA na ameriških tleh so se fantom uresničile sanje iz najstniških časov, ko so svoje akrobatske veščine pilili v dvoranah srednjih šol.

dallas 5


Pripravili so posebno točko, s katero so predstavili slovensko dediščino in se poklonili ikonični "kavbojski kulturi" Teksasa. Družbo na parketu jim je delal Ljubljanski Zmajček, maskota in ambasador znamke Turizem Ljubljana.

Po tekmi so fantje uspeli nekaj besed spregovoriti tudi z Luko Dončićem, ki je z veseljem z njimi posnel tudi skupinsko fotografijo. Glede na uspeh, ki so ga fantje dosegli v Dallasu pravijo, da se sigurno v prihodnosti vrnejo na parket American Airlines arene.

dallas 3


Marko Knafelc, manager Dunking Devils: "V izjemno čast in ponos nam je, da smo Dunking Devilsi del povezovanja Dallasa in Slovenije. Naša dežela na sončni strani Alp je res pravi raj in v veselje nam je lepote naše dežele širiti po svetu. Kamorkoli po svetu potujemo navdušeno razlagamo o tem, kje smo doma. Ker pa smo že od nekdaj sanjali o nastopu na tekmi ligi NBA pa je bilo tokrat navdušenje še toliko večje! Dejstvo, smo nastopili prav na tekmi našega košarkarskega asa Luke Dončića pa je pika na i! Iskreno upamo, da se v Dallas čimprej vrnemo. Bilo je nepozabno!"

Po nastopu v Dallasu je ekipa letela v Los Angeles, kjer naj bi imeli še en nastop. Zaradi koronavirusa je ta nastop odpadel, ekipa pa se je uspela varno vrniti v Slovenijo še pred prepovedjo potovanja med ZDA in EU. Fantje so zaradi varnosti trenutno v 14 dnevni samoizolaciji.

dallas 2

dallas 4

dalllas 6

Značke: dallas, slovenija

Članki iz rubrike