alex volasko Dobra karma

Najlepši slovenski zvezdniški par gre končno ...

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

špela trafela Svet24.si

Mlada znanstvenica, ki ne zna lenariti in odkriva ...

z najo Svet24.si

»Kdo ima v tem sistemu posebne potrebe: naši ...

kuzma, korona-virus, meja, mejni-prehod Necenzurirano

Ko te izsiljuje Dunaj, se ti stoži po Bruslju

jelena karleuša Odkrito.si

Ljubil naj bi jo znan turški igralec!

jurij zrnec Njena.si

Jurij Zrnec na novi fotografiji popolnoma ...

STA
STA
0 20.03.2020 10:16:05

SPREJETO, kar je predlagala OLIMPIJA! Zveza potrdila, da prvak ...

Člani izvršnega odbora Košarkarske zveze Slovenije so na dopisni seji sprejeli odločitev

Tekmovanja v vseh ligah in starostnih kategorijah pod okriljem KZS za sezono 2019/2020 so s petkom, 20. marcem, uradno končana. Državnega prvaka tako v tej sezoni ne bo, prvakinje pa so postale košarkarice Cinkarne Celje.

"S predstavniki združenj košarkarskih klubov smo v zadnjih dneh opravili več razgovorov in prišli do skupnega zaključka, da so tekmovanja v sezoni 2019/2020 končana. V tako negotovem položaju druge možnosti nismo videli in tudi klubi so bili pri tem enotni in enakega mnenja," je odločitev pojasnil predsednik KZS Matej Erjavec.


Medtem ko v ligi Nova KBM ne bo zmagovalca oziroma ekipe, ki bi izpadla, saj sta bila v ligi za prvaka odigrana le dva kroga, je KZS v nižjih ligah določila vrstni red. V prvo ligo (ligo Nova KBM), ki je letos v prvem delu štela devet ekip, bo napredoval Triglav, iz 2. SKL pa sta izpadla Parklji in Ljubljana.

V 2. SKL se uvrstijo Nova Gorica mladi, AKK Branik Maribor in Litija (3. SKL ne izpade nobena ekipa), iz 4. SKL pa bosta napredovala Vrtine Palir Prebold 2014 in Vrhnika.

Pri ženskah so prvakinje postale košarkarice Cinkarne Celje, ki bile prve po rednem delu, vodilne so bile tudi v drugem delu, hkrati pa v domačem prvenstvu niso doživele poraza.

Značke: košarka, dp

Članki iz rubrike