reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ku
ku
1 24.01.2020 09:18:38

Takšnega DONČIĆA še nismo poznali! Po tekmi se je povsem RAZNEŽIL in priznal: Kot majhen fantek sem ...

Reuters
Luka Dončić je postal prvi slovenski košarkar, ki bo na tekmi zvezd zaigral v prvi peterki.

Slovenija bo imela po letu 2018, ko je tam na povabilo sekretarja lige zaigral Goran Dragić, spet svojega predstavnika na košarkarski tekmi zvezd, in to kar v prvi peterki. Luka Dončić je to, da bo del velikega spektakla v Chicagu, izvedel pred tekmo s Portlandom, ki jo je Dallas na gostovanju tudi dobil s 133:125.

Po tekmi pa je bil slovenski košarkarski zvezdnik zelo čustven, v bistvu ga takšnega še nismo poznali: "Nisem si mislil, da se mi bo to kdaj zgodilo, preplavila so me čustva, kot majhen fantek sem sanjal samo o tem, da bi igral v ligi NBA, zdaj pa bom na tekmi zvezd," je po tekmi povedal Dončić.

Javil se je tudi v telefonskem pogovoru za nba.com: "Hvala za čestitke. Bilo je neverjetno slišati moje ime med najboljšimi za All-Star. Vsa ta leta sem se doma v Evropi zbujal ob treh, štirih zjutraj, da sem lahko gledal tekmo zvezd, zdaj bom pa na njej sodeloval. Zelo sem vesel tega," je dejal 20-letni slovenski zvezdnik.

Na vprašanje Shaquilla O'Neala, če je bil tako kot on ob svojem debiju v ligi NBA tudi Dončić kaj živčen pred igranjem v najmočnejši ligi na svetu, če se je koga bal, je odločno odvrnil, da ne. "Mislim ... nikogar se nisem bal. Na koncu dneva je vse le košarka. A priznam, na prvih nekaj tekmah sem bil malo živčen, kako bom prenesel svojo igro tudi v ligo NBA, ampak mislim, da mi je dobro uspelo. Zdaj moram le še naprej delati, delati in ves čas napredovati," je dejal Dončić, lani novinec leta v NBA, letos pa že član prve peterke tekme zvezd.

Članki iz rubrike