Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
1 21.01.2020 07:17:16

To je GOGI! ČUDEŽNA podaja slovenskega ZVEZDNIKA, ki je po veliki DRAMI rešila Miami (video)

Reuters
Košarkarji Miami Heat so v severnoameriški ligi NBA tokrat v domači dvorani gostili Sacramento Kings in čeprav niso v zadnji četrtini niti enkrat vodili, so na koncu po podaljšku slavili zmago s 118:113. Kedrick Nunn je k zmagi prispeval 25 točk, z 18 točkami se je izkazal tudi Goran Dragić, ki je z izjemno podajo popeljal Miami v podaljšek.

Košarkarji Miamija so tokrat po pravem trilerju, v četrti četrtini so zaostajali za osem točk, prišli do zmage po podaljšku, s katero so zadržali drugo mesto v vzhodni konferenci.

Na vzhodu z osmimi zmagami prednosti vodijo Milwaukee Bucks, vročica pa je ostala tekmo pred prvaki lige NBA, Toronto Raptors, ki so slavili še četrto zaporedno zmago, ko so s 122:117 zmagali v Atlanti.

Vročica je prišla še do 19. domače zmage to sezono ob le enem porazu, skupno pa je že dosegla celoten izkupiček lanske sezone, v kateri je na domačem parketu zbrala 19 zmag ob 22 porazih.

Slovenski zvezdnik Goran Dragić je s klopi dosegel 18 točk, dva skoka in štiri podaje, James Johnson je zbral 22 točk, Bam Adebayo pa je k zmagi dodal 16 točk in enajst skokov.



"Ves čas že govorim, da imamo kot ekipa veliko poguma. Imamo veliko odločnosti. Takšne fante si lahko le želiš v slačilnici," je po zmagi dejal Adebayo, ki ga je Dragić lepo našel 0,8 sekunde pred koncem rednega dela, Američan pa je dosegel tudi prve štiri točke Miamija v podaljšku.

"To je bila naša najpomembnejša zmaga v sezoni," je po tekmi dejal domači trener Erik Spoelstra.

Naslednja tekma vročico čaka v sredo, ko bo doma gostila Washington.

Zmagala je tudi ekipa Slovenca Vlatka Čančarja Denver Nuggets, ki je bila na gostovanju v Minneapolisu s 107:100 boljša od Minnesota Timberwolves. Čančar, ki je sicer že nabral nekaj minut v severnoameriškem prvenstvu, tokrat spet ni stopil na parket.

Značke: nba, košarka

Članki iz rubrike