Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
2 05.12.2019 17:35:46

MISTERIJ RAZREŠEN, KOKOŠKOV RAZKRIL: "Zakaj nismo izbrali Dončića? Takole vam povem …"

alesfevzer.com
Nekdanji selektor slovenske izbrane vrste Igor Kokoškov se je v pogovoru za hrvaški portal Index razgovoril tudi o fenomenu Dončić.

Nekdanji slovenski selektor Igor Kokoškov je član strokovnega štaba Sacramento Kingsov, pred tedni pa je sedel tudi na selektorski stolček Srbije. V pogovoru za Index se je dotaknil prenekatere teme, med drugim se je razgovoril tudi o Luki Dončiću.

"Še včeraj smo o Luki govorili kot o igralcu, ki prihaja, danes o njem govorimo kot o enem najboljših igralcev lige NBA. Košarka, ki jo igra pri 20 letih, ga postavlja v položaj enega najbolj dominantnih igralcev sedanjosti. Še posebej fascinantna je hitrost, s katero se je vse odvilo. Nima več smisla govoriti o njegovem potencialu, Luka je tovrstno naracijo prerasel. Njegova igra te očara. Enako je nevaren za koš nasprotnika kot je fascinanten način, kako razigrava ekipo in vsakega igralca dela boljšega, kot je morda objektivno. Luka je danes morda celo najbolj vsestranski igralec na svetu," Kokoškov z izbranimi besedami govori o Dončiću.



Ob vseh hvalospevih se Kokoškov ni mogel izogniti vprašanju, zakaj Dončića na naboru ni vzel Phoenix. Sunsi so na naboru 2018 izbirali kot prvi, glavni trener ekipe iz Arizone pa je bil takrat prav Kokoškov. A namesto Dončića so se v tistem junijskem večeru Sunsi odločili za centra Deandreja Aytona.

"Na žalost vam na to vprašanje zaradi profesionalnega kodeksa ne smem odgovoriti. Toda ko ste me že vprašali, vam bom dejal, da spim mirno in brezskrbno," je dejal Srb. In čeprav ni povedal nič, je povedal - vse. Ni bila njegova odločitev ...

Članki iz rubrike