Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

ku
ku
3 05.12.2019 05:13:09

KAKŠEN ŠOK za jeznega Dončića! Trener ga je ZARADI TEGA potegnil na klop, ODZIV PA ... (video)

Reuters
Košarkarji Dallasa so proti Minnesoti odigrali še 21. tekmo sezone, ki je bila milo rečeno čudna.

Dvoboj proti Minnesoti Timberwolves je bil še drugi v zaporednih dneh za Dallasa. Telički so bili vidno utrujeno od samega začetka, tudi Luka Dončić pa ni bil posebej razpoložen.

Vseeno pa so v domačem American Airlines Centru prišli do zmage s 121:114, potem ko je klop uspela izničiti slabo predstavo tako Dončića kot večine prve peterke. 

Čeprav je odigral eno slabših tekem v sezoni, je Luka (8/22 iz igre, 1/8 za tri) dvoboj končal z 22 točkami, 7 skoki in 6 podajami, s čimer je bil drugi strelec ekipe za Dwightom Powellom, ki je prispeval 24 točk, a dvoboj končal s poškodovano roko. 

doncic
Reuters

Dončić se je praktično skozi ves dvoboj prerekal s sodniki, ki po njegovem mnenju niso dosodili dovolj osebnih napak po njegovih prodorih. Sodniku Davidu Guthrieju je nekajkrat ostro zabrusil, slednji pa mu je ob koncu tretje četrtine dosodil tehnično pri izidu 74:82 za Minnesoto.

Rick Carlisle je nato razjarjenega Dončića potegnil na klop.

Odziv moštva iz Teksasa pa je bil sijajen. Klop je namreč v tistem trenutku začela povratek in do vrnitve Dončića in Porzingisa na parket obrnila potek dvoboja v svojo korist.

Po prihodu na igrišče je svojo edino trojko na tekmi zadel tudi Dončić in zmaga je ostala v domači dvorani. S tem je Dallas ohranil četrto mesto na zahodu s 15 zmago ob šestih porazih. Mavericksi so v nizu štirih zaporednih zmag, dobili pa so kar devet od zadnjih 10 tekem. Edini poraz pa doživeli proti favoritu za osvojitev naslova LA Clippersom. 

Članki iz rubrike