čistilka, hišna pomočnica Svet24.si

Diplomata sta hišno pomočnico silila v orgije, ...

gledališče Dobra karma

To je v resnici življenje: predstava v treh ...

Severina Kojić Svet24.si

Severina zaradi klevetanja ovadila svoje sosede

poker, spletni Svet24.si

Slovenskemu pokerašu nočejo izplačati 227 ...

tanja balabanić Dobra karma

Tanja iz Kmetije: »Samo da bi me oče kdaj objel ...

adrijana lucija in tanja Njena.si

Tekmovalke Kmetije postale žrtve spolnega ...

martina miki tanja Njena.si

Miki Šarac očaral z mladostnim videzom

nu
nu
2 08.11.2019 13:27:01

ČISTA NOROST! Če bo Luka Dončić na naslednjih TREH TEKMAH ... Neverjetno, TO MORATE VIDETI!

Reuters
Morda celo najbolj neverjeten, najbolj fascinanten statistični podatek.

Američani obožujejo številko, Luka Dončić v tem pogledu premika številne mejnike, zdaj pa je pred verjetno najbolj odmevnim. Kot so namreč izračunali ameriški statistiki, mu na naslednjih treh tekmah praktično ne more uiti fantastičen dosežek, s katerim bi se pridružil le dvema košarkarjema, ki jima je nekaj podobnega uspelo v celotni dolgoletni zgodovini lige NBA. Za ta dosežek na naslednjih treh tekmah potrebuje - pozor - sedem asistenc. 

Sedem na treh tekmah skupaj, ne na vsaki posebej, da ne bo kakšne pomote. Ne potrebuje niti ene točke, ne potrebuje niti enega skoka, potrebuje zgolj seštevek sedmih asistenc na naslednjih treh tekmah, pri čemer glede na dosedanji ritem ima zelo velike možnosti, da bi mu uspelo že prihajajočo noč na obračunu z New York Knicks. In za kaj gre? Gre za izkupiček točk, skokov in asistenc na prvih 82 tekmah, torej na številu tekem, ki oblikujejo eno sezono. 

Dončić je v prvi sezoni seveda izpustil toliko tekem, da bo do številke 82 prišel na naslednjih treh srečanjih, z večkrat omenjenimi sedmimi asistencami pa bi postal tretji košarkar v zgodovini, ki bi teh prvih 82 tekem v NBA karieri zaključil z najmanj 1500 točkami, 500 skoki in 500 asistencami. Doslej je to uspelo le ultra legendarnima Oscarju Robertsonu, in Magicu Johnsonu ter nikomur drugemu. Torej tudi nikomur v zadnjih, pozor, 40 letih! Uau. 

Značke: doncic, magic, dallas

Članki iz rubrike