Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

nu
nu
11 06.11.2019 10:03:07

KOK SE KURČIŠ! Slovenski reprezentant TAKOLE NAD DONČIĆA, Luka pa: SVET JE BOLJŠI, ČE TI ... (foto)

Čista šala, nesporazum, kratek stik ali pravi spor?

Prava aferica na družbenih omrežjih. Vanjo sta se zapletla slovenski superzvezdnik Luka Dončić in slovenski reprezentant v odsotnosti (v BIH rojeni košarkar je brez mesta v izbrani vrsti ostal zaradi Anthonyja Randolpha, a bi se bil pripravljen vrniti) Alen Omić. Potem ko je Dončić na svojem instagram profilu objavil fotografijo v Dallasovi obleki in s sponzorskimi slušalkami, se je Omić ob objavo precej neposrečeno obregnil. 

"Jel ti neugodno kok se kurčiš?" je Omić kombiniral srbohrvaščino in slovenski sleng z zapisom, ki bi v prevodu pomenil nekaj v slogu "Ti je neprijetno, ker se tako napihuješ (z vulgarno besedo kurčiš)". Omić je ob tem nalepil tudi nekaj čustvenih simbolov prav tako sumljive podobe in težavnih za interpretacijo - tako da je bilo še težje razumeti, ali je šlo za čisto šalo, za čisti napad ali za kaj vmes. Zdi pa se, da Dončić zadeve ni vzel kot šalo.

"Svet je bolji kad ti ne pišeš komentare," je Luka zapisal v srbohrvaščini in prevod je seveda enostaven: "Svet je boljši, ko ti ne pišeš komentarjev." Z zelo pomenljivim čustvenim simbolom. No, še bolj pomenljivi pa so bili številni komentarji, ki so ostro napadli Omića in zaradi katerih je sledila tudi kar radikalna - in prav tako zgovorna - poteza. Omić je namreč svoj komentar naknadno izbrisal, svoj profil na instagramu pa je iz javnega spremenil v zasebnega. 

O zadevi presodite sami, spodaj pa si lahko ogledate originalno Dončićevo fotografijo in izmenjavo komentarjev pod njo - preden jo je Omić izbrisal.       

Galerija
Značke: doncic, omić, instagram

Članki iz rubrike