atomik harmonik Dobra karma

Špelca iz Atomik Harmonik – po neuspešnih ...

friderik-kozar, Melania Svet24.si

FOTO: Melania v Zamušanih: "Žena mi pravi, da je...

jansa-pl Reporter.si

Kdo so obiskovalci kabineta predsednika vlade ...

bohinj-jezero_bobo_25.12.16 Svet24.si

Na Forbsovi lestvici 20 najbolj varnih evropskih ...

ILU20200504_X7R4531 Necenzurirano

Orbanov oligarh kupuje slovensko državno ...

100913614_238493430776529_4655361849502988722_n Odkrito.si

Jan Oblak - Psa poslal s taksijem iz Slovenije v ...

Rebeka Dremelj Njena.si

Takšna je bila Rebeka Dremelj pred več kot 30 ...

nu
nu
0 04.11.2019 11:23:11

Noro! UŽIVAJTE V DONČIĆU, čeprav je iz ... Zapis, ki je DVIGNIL NA NOGE VSE in ga morate videti!

Reuters
V Španiji se kot požar širi košarkarski uvodnik današnje madridske Marce.

V njem je najbolj cenjen košarkarski avtor tega slavnega časnika Jesus Sanchez ne samo postavil spomenik slovenskemu košarkarju, temveč je nagovoril celotno Španijo in celoten svet z besedami, ki so dvignile ogromno - takega in drugačnega - prahu. Sanchez je najprej opisal zgodovinske razsežnosti Dončićevega statističnega izkupička v dosedanjem delu sezone, nato pa se dotaknil dejstva, da Marca nastope Slovenskega zvezdnika spremlja individualno, kot da bi šlo za španskega košarkarja. 

"Medtem ko se mu je ultimativno poklonil Lebron James in se mu klanja ves svet, se pri nas ljudje delijo na tiste, ki Dončića obožujejo, in na tiste, ki ga ne morejo videti, kritizirajo naše poročanje o njegovih dosežkih in imajo vse skupaj za izrazito pretirano, košarkarja pa za precenjenega. Verjetno zato, ker je iz Reala in se v Španiji pogosto delimo po tem ključu. V tem primeru se ne bi smeli, v Dončiću in njegovi genialnosti morajo uživati vsi," je v prostem prevodu iz španščine sporočil s svojim komentarjem.  

"Seveda vas ne silim, da imate o njem tako mnenje, kot ga imam jaz. Toda uživajte v njem, čeprav je iz Reala. Oziroma se ne odrecite temu užitku zgolj zato, ker je iz Reala. V tem primeru je to nepomembno, tako kot je nepomembno, da je Pau Gasol iz Barcelone. Dončić ne pripada Realu, Madridčanom in madridistom, Dončić kot kulturna dediščina pripada vsem. Lahko smo ponosni, da je košarkarsko zrasel in se ustvaril v Španiji - ni pomembno, kje. Zasluži si individualno obravnavo in spremljanje na vsakem koraku, ker je treba občudovati njegovo veličino in dejstvo, da igra kot bog," je med drugim še zapisal.

Resnično neverjeten zapis, ki najbolje kaže, kakšno norijo povzroča Dončić s svojimi predstavami in kakšen je trenutno njegov pomen v košarkarskem svetu.   

Značke: dončić, marca, madrid

Članki iz rubrike