Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ku
ku
4 15.10.2019 16:18:00

Trener Dallasa UDARIL: Za Luko je to STAR KLOBUK! Dončić in Porzingis? To pa BO PROBLEM, ker ...

Reuters
Rick Carlisle je spregovoril o navezi Luka Dončić-Kristaps Porzingis in o Slovencu v vlogi vodje.

Slovenec in Latvijec iz tekme v tekmo - pripravljalne, kakopak - bolj navdušujeta. Izjemno sodelujeta, se dopolnjujeta in prepričujeta, da lahko tvorita resnično smrtonosen tandem. V to je prepričan tudi trener Teličkov Rick Carlisle.

"Povzročata probleme. In bosta problem za vsakogar. Luka ima tako sijajen občutek za igro in zmožnost, da v kateremkoli trenutku, ki je hkrati idealen, najde soigralca. Porzingis pa ... njegova velikost in sposobnost zaključevanja je dih jemajoča," je ameriškim medijem povedal Carlisle. Tudi on kot mi vsi očitno že komaj čaka, da se v ligi NBA začne zares. In začne njegov Dallas z Dončićem in Porzingisom na čelu povzročati probleme nasprotnikom.

No, o tem, da je vodenje moštva zaupal 20-letniku, pa je bil Carlisle še bolj neposreden. "Kje je tu sploh kakšna dilema? Pogovarjamo se o mladeniču, ki že šest let igra profesionalno košarko, je bil v Evropi večkratni MVP in večkratni prvak. In to na tak način, da je bil večinoma najboljši igralec na parketu in eden od vodij moštva. Zanj je vloga, ki jo ima pri Dallasu, star klobuk," je trener uporabil ameriški izraz, ki pravi, da je za Luko to nekaj, česar je povsem vajen in s čimer se znajde najbolj naravno. 

Članki iz rubrike