Legenda pravi, da naj bi kača Evi najprej ponudila šop banan Odkrito.si

Hrana, ki obljublja vroč seks

tomislav Svet24.si

Hrvaška žaluje: 63-letnik je Tomislava ubil ...

merkur Petisvet.si

Astrološka napoved Berna Jurečiča od 22. do 29....

lynda blanchard doug jones tw Svet24.si

Blanchardova plačala za svoj stolček? V ...

meghan archie 2 Svet24.si

Meghan priznala, da jima s Harryjem ni lahko!

ribič pepe Njena.si

Ribič Pepe v težavah

boris kobal bobo2 Njena.si

Boris Kobal gre takole po nakupih

ku
ku
2 25.06.2019 07:40:10

DVOMOV NI BILO! Poglejte, s kako VELIKANSKO PREDNOSTJO je nagrado domov odnesel Luka Dončić!

Reuters
Luka Dončić je pometel s konkurenco.

Mi smo vedeli od samega začetka, podobno pa so razmišljali tudi predstavniki medijev v ZDA. O nagradi za najboljšega novinca leta v ligi NBA namreč. Za nas je bil Luka Dončić od samega začetka ROY (Rookie of the Year), podobno pa velja tudi za naše kolege onstran luže.

100 novinarjev, ki je imelo pravico glasovanja in posledično odločanja o tem, kateremu mlademu košarkarju pripada prestižna nagrada za novinca leta, se je skorajda soglasno odločila, da je zmagovalec slovenski košarkarski biser. Čeprav se je v zadnjih tednih lige NBA začelo lobiranje v korist Traeja Younga, je bilo slednje zaman. Luka Dončić je bil pač boljši. Precej boljši. Kar navsezadnje dokazujejo tudi glasovi.

Dončić je namreč v glasovanju za nagrado Rookie of the Year prejel kar 98 prvih mest. Povedano drugače, samo dva novinarja sta za novinca leta označila Traeja Younga in ne slovenskega čarovnika z oranžno žogo. Dončić bi tako skorajda soglasno postal ROY, kar je le še en dokaz več, kako izjemna sezona je za njim. Oba novinarja, ki sta na prvo mesto postavila Younga, sta na drugo mesto postavila Dončića. Kot tretji je končal prvi izbor na naboru DeAndre Ayton.

glasovanje roy
Izjemni slovenski košarkar je tako skupaj prejel kar 496 točk (od 500 možnih), drugi Young je zbral 301 točko, tretji Ayton pa 66 točk. Glasove so prejeli še Jarren Jackson JR. (12 točk), Collin Sexton (10 točk), Shai Gilgeous-Alexander (7 točk), drugi izbor na naboru Marvin Bagley III (6 točk), Josh Okogie (1 točka) in Mitchell Robinson (1 točka).

Članki iz rubrike