Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

rp
rp
0 02.04.2019 18:02:52

ISKRENE BESEDE SLOVENSKEGA REPREZENTANTA: Ob gledanju posnetkov iz Miamija sem dobil kurjo polt

Slovenski reprezentant in član zagrebške Cedevite Edo Murić o slovenski invaziji na Miami, Olimpiji...

Kako gledate na stanje v Olimpiji, za katero sicer nikoli niste zaigrali, in na njen izpad iz lige ABA?
Olimpija je v tej sezoni krenila po povsem novi poti. Za boljše rezultate potrebuješ veliko bolj izkušeno ekipo, kot jo ima Olimpija v tej sezoni. Zdaj je, kar je, in po vsem, kar se je zgodilo, je lahko biti pameten. Vesel sem, da bo Slovenija vseeno imela dva predstavnika v ligi ABA, saj o napredovanju Sixt Primorske ne dvomim. Škoda, da Olimpija ni bolje odigrala že prej in da se je morala reševati na zadnjih tekmah proti nam in Krki. Sam srčno upam, da bo osvojila naslov prvaka in bo lahko igrala vsaj v Fibini ligi prvakov; če bi se jim izmuznilo še to, bi bila res kriza. Verjamem, da jim bo uspelo, da se že v naslednji sezoni pokažejo v drugačni luči. Dobro je, da so za trenerja pripeljali Zdovca, ki gotovo ve, kako mora biti ekipa sestavljena, saj ima veliko več izkušenj kot oba trenerja pred njim. Verjamem, da bo imel veliko več besede in svobode pri sestavi ekipe, kot so jo imeli prejšnji trenerji. Zame je prav on lahko rešitev za to ekipo. Ekipo je treba graditi, ne pa iz leta v leto spreminjati. Neka baza igralcev, ki bi pomenila srce ekipe, mora biti enaka, zamenjati je potem treba le kakšnega tujca. Vsa tekmovanja osvajajo ekipe, ki se poznajo že dlje časa in vedo, kako dihajo med sabo.

Kako ste sprejeli novico, da Slovenija kandidira za organizacijo ene od skupin za EP 2021?
Sam sem vesel vsake reprezentančne tekme v Sloveniji. Če bomo gostili eno od skupin, bomo na prvenstvo že avtomatično uvrščeni in potem bo veliko možnosti, da pridejo igrat tudi Luka Dončić in vsi najboljši, ki jih imamo. Vem, da bi bilo vzdušje ponovno enkratno. Sam sem bil v ekipi že leta 2013, ko je Slovenija prvič gostila evropsko prvenstvo. Iz prve roke lahko povem, da je bilo poleg zadnjega naslova evropskega prvaka to nekaj najlepšega, kar sem doživel v karieri, in izkušnja, ki je nikoli ne bom pozabil. Takrat se je pokazalo, da tudi košarka lahko ustvari evforijo. Upam, da bomo res lahko gostili eno izmed skupin, saj bi bilo to nekaj res dobrega za košarko v Sloveniji in za vse, ki jo imajo radi. Kjerkoli to bo, pa vem, da nas bodo navijači prišli spremljat, kot so nas še povsod.

Vas je kaj presenetilo, da se je tekme NBA med Miamijem in Dallasom udeležilo več kot dva tisoč Slovencev?
To je le še en dokaz, da Slovenci dobro podpiramo naše športnike, predvsem takrat, ko jim gre dobro; Gogiju in Donketu gre dobro in res si zaslužita takšen odziv navijačev. To jima je v Ameriki gotovo manjkalo, vem pa, kako oba obožujeta zavzeto občinstvo in pravo vzdušje. Želim jima, da bi se na njunem naslednjem derbiju vse skupaj ponovilo. Bilo je lepo, gledal sem posnetke in ob tem dobil kurjo polt. Nekaj takega lahko doživiš le, ko se ljudje začnejo dreti: 'Kdor ne skače, ni Sloven'c!'.

Članki iz rubrike